Носителят на 13 титли от “Големия шлем” Новак Джокович написа

...
Носителят на 13 титли от “Големия шлем” Новак Джокович написа
Коментари Харесай

Изповедта в три тома на шампиона Джокович

Носителят на 13 трофеи от “Големия шлем” Новак Джокович написа “изповед” в границите на три големи известия в обществената мрежа “Инстаграм”, с цел да разкрие на почитателите си всичките инциденти, през които е минал, достигайки до величествения си успех на “Уимбълдън”.

“Скъпо семейство и скъпи другари, пиша това известие сред промяна на памперски и брошура за динозаври. Искам да споделя с всички вас чувството по време на приключението до успеха на “Уимбълдън” 2018. Първо, дано стартира с това, че чувството да виждам по какъв начин брачната половинка ми държи сина ни в ръцете си по време на церемонията по награждаването е най-невероятната страст, която съм изпитвал, печелейки шампионат в кариерата си.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Jul 19, 2018 at 2:03pm PDT

Когато станах татко, една от най-големите ми фантазии беше децата ми да са на трибуните, до момента в който играя. Дори не толкоз да спечелвам титли. Преди няколко дни тази фантазия се сбъдна. Всички ме карат да опиша възприятието. Казвах, че е незабравимо, особено, изпълващо, отлично и радостно. Но най-много магическо! Когато си помислих, че не може да стане по-добро, той извика “тате, тате”. Тогава се разтопих напълно. Преизпълнен с страсти. Невероятни благополучие и наслада. Толкова съм признателен, че го изпитах.

Представях си и се надявах някой ден да печеля “Голям шлем” пред детето ми. За благополучие, Тара пораства и нямам самообладание да ме види да върша същото, както се случи със Стефан. Горе-долу целият ми живот беше тенис, преди да стана татко и брачен партньор. Всичко, което правех, беше ориентирано към триумфи в тениса. Когато станах татко и брачен партньор, светът ми се разви. Не се промени, а се разви в нещо още по-красиво. Естествено, покачиха се отговорностите, само че в последна сметка отвори ново измерение на обич и сила вътре в мен, която не знаех, че съществува.

Най-големият подарък от Бога е обогатеното възприятие на емпатия, съчувствие и отдаденост към децата ми. Но това се случва едвам когато станеш татко. Изисква учене и отвореност да намериш “златния баланс” в живота, който всеки преследва. За мен е баланс сред тениса, целите и фамилията. Съпругата ми бе толкоз подкрепяща от самото начало след раждането на Стефан и Тара. Винаги намираше време да разиска с мен какво ме тормози и по какъв начин мога да се усещам пълностоен у дома с децата и с нея, а в това време и на корта.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Jul 19, 2018 at 2:06pm PDT

През 2017-а травмата на десния ми лакът бе толкоз тежка, че трябваше да не присъствам от Тура шест месеца. Контузията бе единият проблем, а другият огромен подобен бе мотивацията. Нямах проблеми да упражнявам и да се любувам на играта, само че имах психически бариери за превъзмогване. Някой път ще опиша в детайли моментите на най-голяма накърнимост и основните моменти в намирането на същинска мощ, която въодушевява толкоз доста хора. През последните няколко години бях доста уязвим. Още съм, само че не се срамя, в противен случай, разрешава ми да “дълбая” и да проучвам какво в действителност се случва с мен. Когато схвана, мога да основа тактика за превъзмогване на проблемите и да продължа напред по-силен, по-мъдър, по-щастлив човек.

През последните 2 години не бях толерантен с упованията си за тениса, не бях умен в тактиката. И сигурно не слушах тялото си, което искаше да ми каже, че травмата в лакътя е сериозна. Решението постоянно е било в мен самия, направих доста промени в тренировките, смених ракетата, членове на екипа, не знаех дали ще се върна на мечтаното равнище на корта. Част от мен постоянно има вяра във опциите ми, само че имах доста моменти на подозрение, когато можех да подхваща разнообразни дейности. За благополучие, имах помощ от всички висши сили и те ме насочиха в вярната посока. Добрата за мен посока, която ще ми донесе мир и баланс.

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on Jul 19, 2018 at 2:08pm PDT

Наясно съм с напъните и отдадеността на хората към мен през последните години, с цел да мога още веднъж да печеля купа от “Шлема”. Искам да споделя още веднъж големите благодарност, почитание и обич към всички, които имаха вяра в мен и ми помогнаха да печеля отново купа на “Уимбълдън”. Благословен съм да мина през това необикновено странствуване и да съм подкрепян от доста хора по света. Обичам ви, обичам тениса и обичам живота.

От Новак

П.С. Тревата на “Уимбълдън” беше страхотна още веднъж, бих добавил единствено малко авокадо и всичко ще е съвършено.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР