Носителят на 12 титли от Големия шлем Новак Джокович се

...
Носителят на 12 титли от Големия шлем Новак Джокович се
Коментари Харесай

Джокович се оплака от дупки в корта на "Уимбълдън"

Носителят на 12 трофеи от Големия шлем Новак Джокович се оплака от положението на тревното покритие на кортовете на " Уимбълдън ". Световният №2 е последният четвъртфиналист в Лондон, откакто победи французина Адриан Манарино.

" По време на мача забелязах, че има дупка в средата на корта и средата на сервис линията. Съдията изиска да му ги покажа и го направих, само че не остана удовлетворен от видяното ", сподели Джокович.

Сърбинът е следващият играч, който е неудовлетворен от тревата на кортовете в " Ол Ингланд клуб ". Световният №1 Анди Мъри също разкритикува положението на настилката, като посочи, че това му пречи да покаже най-хубавата си игра.


© Reuters

" Тревата е най-комплексната настилка за поддържане. Атмосферните условия също оказват въздействие. Сигурен съм, че чиновниците знаят по какъв начин да си правят работата. Те се стараят, само че съм играл на по-добри кортове ", добави Джокович.

В идващия кръг трикратният първенец ще се изправи против Томаш Бердих, против който има 25 победи и две загуби. Първото му проваляне от чеха беше точно на трева, когато отстъпи на полуфинал на " Уимбълдън " през 2010 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР