Носили ли сте някога от онези магнитни гривни, за които

...
Носили ли сте някога от онези магнитни гривни, за които
Коментари Харесай

Камъни и кристали. Как и дали наистина ни помагат?

Носили ли сте в миналото от тези магнитни гривни, за които се твърди, че поддържат кръвното ви налягане в норма? А чували ли сте, че това могат да “свършат ” и избрани камъни и кристали? Вярвате ли, че камък може да ви помогне да преборите даже рака? Може би да, а може би не и все пак- дано погледнем за какво им се приписват такива свойства и какво в действителност се твърди, че лекуват те?

От къде идва вярването за чудодейната мощ на камъните и кристалите?
Въпреки, че песимистите измежду нас дефинират лекуването с камъни като съвременна небивалица, тази процедура в действителност има много дълбоки корени. Една от най-древните индийски философии, зародила преди повече от 5000 години, се основава точно на холистичната лечебна мощ на камъните. Наречена е аюрведа. Литотерапията (от гр. lithos - камък и therapia - лечение) е позната още от времето на Теофраст (372 година пр.н.е.). Тя се основава на обстоятелството, че се употребяват чисти естествени субстанции. Вибрациите на камъка са съвсем идентични с тези на индивида и поради това имат способността да подтикват енергийните потоци в телата ни. Предполагам не една от нас е чувала за това, че сребърната вода убива бактериите. Това е другия тип “лекарство ”, употребено в литотерапията- енергийната вода. За да придобие лечебни свойства, водата се изсипва в стъклена кана, а в нея се слагат разнообразни камъчета - да вземем за пример кварц, александрит, аметист. След като престои на слънце дванадесет часа, тази вода към този момент е заредена с целебна мощ и е в положение да пречисти организма и даже да укрепи имунитета. Други препоръки пък гласят да носим камъни във тип на декорации, с цел да се предпазим от заболявания, неприятни очи и какво ли още не. За благополучие или злощастие, литотерапията е към момента едва практикувано у нас. Но дано забележим кои са главните типове “помощници ” на тялото ни от каменен и бистър генезис.

Лечебни свойства на най-известните камъни и кристали

Аметист- има извънредно мощно влияние, вариация на кварца. Помага при разнообразни форми на мигрена, склероза и невроза. Твърди се още, че лекува синузит, гастрит и изгаряния. Ако от време на време си масажираме слепоочията с него пък, си осигуряваме ясна мисъл денем и спокоен сън през нощта.

Тюркоаз - най-древният драгоценен камък, употребен за декорации. Медта, която се съдържа в него, го прави врач на ендокринни болести, възпалено гърло, високо кръвно налягане. Интересен факт за него е, че в екологично нечисти територии или при «опасност» камъкът позеленява доста бързо т.е. умира. Тюркоазът прогонва неприятните мисли и защищава от кошмари, носи дългоденствие.

Рубин - вярвало се още от преди доста години, че който го носи, ще бъде предпазен от нездравословни въздействия. Хиндуистите пък твърдели, че аленото му зарево идва от вътрешния пламък на индивида, който не може да се загаси. Сред лечебните му свойства са способността му да пречисти кръвта от отрови, да ускори паметта и да ни обезпечи нравствен покой.
Продължава: Камъни и кристали. Как и дали в действителност ни оказват помощ? - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР