Носи се мълва сред хората, че в болницата има сериозни

...
Носи се мълва сред хората, че в болницата има сериозни
Коментари Харесай

Протестиращи: Държавната и местната власт да чуят исканията за Белодробната болница

„ Носи се мълва измежду хората, че в болничното заведение има съществени ползи и желаят постройката да бъде взета за приют или хотел. Тя се намира на брега на езерото, в горска територия “. Това сподели пред Радио Варна Марин Урумов, ръководител на Инициативен комитет в село Константиново за отбрана на Белодробната болница във Варна.

В застрашеното от закриване лечебно заведение работят поданици на селото, които днес . Като последна мярка те са решени да блокират придвижването по пътя Белослав – Варна, с цел да се откри решение на проблемите им.

Токът на болничното заведение към този момент е спрян, а пациентите се изписани и са по домовете си.

„ От 10 месеца личният състав не е получавал заплати. Дано не се наложи някой непосредствен да се разболее “, сподели още Марин Урумов. В Инициативния комитет в село Константиново са се присъединили 200 души.

„ Желанието на здравните служащи е да бъдат чути от държавна и локална власт, и болничното заведение да бъде непокътната. Надяваме се най-сетне да се откри някой, който да обърне внимание на проблемите им. А те, мисля, са Ви добре известни: отговорности към „ Енерго-про “ - Варна в размер на няколко десетки хиляди лв., неполучавани месеци наред трудови хонорари на личния състав, безполезен мениджмънт и така нататък “, разяснява още Марин Урумов.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР