Нощта не е била особено лека на гръцко-турската граница. Около

...
Нощта не е била особено лека на гръцко-турската граница. Около
Коментари Харесай

Напрегната нощ на гръцко-турската граница, мигрантският натиск не отслабва

 Нощта не е била изключително лека на гръцко-турската граница. Около 5 000 са опитите за прекосяване на границата сред Турция и Гърция, които гръцките сили за сигурност са предотвратили. Има 11 са арестувани. Те са жители на Афганистан е открила инспекцията, след което са отведени в арестите.

Интересно е, че от началото на рецесията досега към този момент 231 нелегално минали границата сред Турция и Гърция са наказани на по 4 години затвор и 10 000 евро санкция. Това, което се следи, в това число и от задачата на " Фронтекс ", е, че през последната нощ има съществено напредване на мигранти на юг от региона на границата, малко над Александруполис. Там в действителност са били и най-вече опитите за нелегално прекосяване на границата през тази нощ. Иначе в Кастаниес денят не се познава по сутринта - през вчерашния ден по това време ситуацията към момента беше спокойна, само че минути по-късно станаха конфликтите.

Предстои да забележим по какъв начин ще се развие днешният ден, само че на фона на към 5 000 опита за нелегално прекосяване през нощта явно обстановката остава напрегната и се следи непрестанно придвижването на мигрантите на турската територия към южните елементи на границата сред Турция и Гърция. Зачестяват и опитите за прекосяване на границата по вода в Егейско море, сред егейското крайбрежие на Турция и гръцките острови. Включително и към остров Лесбос са отблъснати няколко лодки с мигранти, които са се пробвали да стигнат до острова. Други са арестувани в гръцките териториални води.

Гръцката войска е поела контрола върху граничната зона и е забранила достъпа до него. Дори представителите на гръцкия Червен кръст, които бяха в региона са изведени пред пункта, където са и публицистите.

Над 25 000 мигранти са блокирани на границата сред Гърция и Турция. Според информацията, която идва от Гърция, част от мигрантския поток се насочва на юг и по този метод се основава напрежение по цялото продължение на границата сред Турция и Гърция, пишат още сътрудниците от " Българска национална телевизия ".

Цялата област Еврос по решение на Съвета по национална сигурност на Гърция е оповестена за област, на която се организират военни учения, това е една опция в гръцкото законодателство точно да се постановат сходни ограничавания от армията, откакто тук се организират военни учения, тъй че ограниченията за сигурност стават все по-сериозни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР