Нощните заведения в Благоевград обединиха усилия в това да работят

...
Нощните заведения в Благоевград обединиха усилия в това да работят
Коментари Харесай

Съдържател на дискотека в Благоевград към инспектиращи: Господа, аз няма да затворя, напишете ми акт още сега

Нощните заведения в Благоевград сплотиха старания в това да работят и след 23:00 часа, макар заповедта на здравния министър. Очаква се притежателите да понесат санкции, само че това надали ги тормози.

В 23:30 часа една от нощните заведения в Благоевград , която работи. Посетителите са към 30. Заради нарушаването идва полиция дружно с инспектори от РЗИ. Органите на реда връчват предписание на притежателя на дискотека та.

„ Сега, с това полицейско предписание, те след един час могат да минат и да ми напишат акт, и аз им споделям: „ Господа, няма смисъл да се разкарвате, и на вас да ви е дискомфортно, аз нема да затворя след един час, напишете ми акт още в този момент ”. Отговориха ми, че имат право да вършат инспекции когато и да е на денонощието. Това ми беше отговорено с усмивка. И аз ги изпратих с усмивка ”, разказа Димитър Шалявски, притежател на дискотека пред Нова тв.

Час по-късно, малко след среднощ органите на реда идват на втора инспекция в дискотека та. Този път събират персоналните карти на всички гости. Музиката краткотрайно е спряна. И стартира дълготрайно снемане на персоналните данни на клиентите на заведението. Проверката завършва без санкции, униформените си потеглят, а купонът се възобновява. Паузата е към час.

„ Те желаят да репресират клиентите, да ги психират и самите клиенти стопират да идват, и ние ще затворим от единствено себе си. Това ми е малко полицейщина. Звучи като: „ Ние в този момент ще ви покажем на вас по какъв начин ще ви затворим. Независимо от това, че здравният министър не може да ви затвори с неговата заповед, ние ще ви покажем по какъв начин се затваря заведение ”, разяснява Шалявски.

„ Включително ми връчиха по една призовка на мен, на Димитър Шалявски, който е МОЛ-а на компанията, да се яви във Второ РПУ за пояснение, настрана ние имаме формиран акт, който би трябвало да се явим на 15 септември, да ни го връчат. Ние сме в нарушаване със заповедта. ОК, ние ще си понесем следствията, има си съд, ще си апелираме и така нататък ”, изясни Денис Геров, шеф на дискотека та.

Проверяващите влизат и в прилежаща дискотека. Там преди няколко дни към този момент е формиран акт за това, че нощното заведение работи след 23:00. В съботната вечер обаче клиенти не са открити, макар че музиката свири.

Йорданка Маринкова, контрольор в РЗИ Благоевград , изясни, че пуснатата музика не е нарушаване. Протокол въпреки всичко беше написан.

Собствениците на нощните заведения в Благоевград изрично упорстват да им бъде разрешено да работят.

„ Бизнесът не желае пари, а желае да работи. Нека тези пари, които са отделени за бизнес, да ги дадат на лекарите и на лечебните заведения. Не ги желаеме за нас. Да дадат късмет! Да кажат – добре, нощните клубове 100 % имунизиран личен състав, 100 % имунизирани клиенти, само че да работят. Дайте да подтикваме тази имунизация. Като ти се приходи някъде на някакво мероприятие, нали едно ще пропуснеш, второ, трето, но на някой рожден ден, някой път ще отидете и ще се ваксинирате, нямате избор, в един миг ще би трябвало да се ваксинирате. А те в противен случай – те го забавят по този метод ”, счита Бисер Бързаков, притежател на дискотека.

В момента огромна част от личния състав в заведенията е в неплатен отпуск. Има и към този момент освободени чиновници. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР