Нощна смяна“ на Йордан Петков и Еди Шварц,Стикер“, на режисьора

...
Нощна смяна“ на Йордан Петков и Еди Шварц,Стикер“, на режисьора
Коментари Харесай

Българският филм „Нощна смяна“ ще бъде предложен за Оскар от IN THE PALACE

„ Нощна промяна “ на Йордан Петков и Еди Шварц,„ Стикер “, на режисьора Георги М. Унковски и „ Моят Галактически близнак Галактион “ на Саша Свирски са огромните спечелили на 17-ото издание на фестивала за късометражно кино IN THE PALACE International Short Film Festival.

Отличените продукции ще бъдат препоръчани на Академията за разглеждане за Оскар.

Българският филм „ Нощна промяна “ на Йордан Петков и Еди Шварц завоюва премията за най-хубав български филм, „ Стикер “, на режисьора Георги М. Унковски от Северна Македония сграбчи наградата за най-хубав игрален филм, а за най-хубава анимация беше избран съветският филм „ Моят Галактически близнак Галактион “ на Саша Свирски.

„ Беше най-странният ни фестивал досега, само че сме щастливи, че успяхме да го проведем в обстановката в която други се отхвърлиха. Беше една седмица, изпълнена с голям брой прожекции, презентации, питчинг сесии със страхотни кино планове и несъмнено, срещи със основателите на българските филми. Мотивирани сме и започваме незабавно работа по идващото ни издание, на което мощно се надяваме да можем още веднъж да посрещнем доста посетители от целия свят “, споделя Цанко Василев, шеф на IN THE PALACE.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР