Нощ на звездите в холивудския Долби Тиатър, където за 90-и

...
Нощ на звездите в холивудския Долби Тиатър, където за 90-и
Коментари Харесай

Формата на водата е големият победител на тазгодишните Оскари

Нощ на звездите в холивудския " Долби Тиатър ", където за 90-и път бяха раздадени премиите " Оскар ". Кои от номинираните си потеглиха с влиятелната статуетка, какви послания насочиха от сцената и за какво водещият Джими Кимъл назова златния войник Оскар - " най-желаният мъж "?

Този път Фей Дънауей и Уорън Бийти безпогрешно оповестиха името на огромния победител - фентъзи драмата " Формата на водата " е отличен за най-хубав филм, сценография и музика. Оскарът за постановка е за Гийермо Дел Торо. Той е третият мексикански режисьор, отличен с " Оскар ". Наричат него и другите двама лауреати - Алфонсо Куарон и Акехандро Иняриту " тримата амигос ".

Гийермо дел Торо, режисьор: Посвещавам премията на всички млади създатели, които ни демонстрират по какъв начин се вършат нещата. Когато бях малко дете в Мексико, не съм и помислял, че сходно нещо може да ми се случи. Е, случва се.
Алисън Джани и Сам Рокуел получиха награди за най-хубава женска и мъжка поддържаща роля надлежно във филмите " Аз, Тоня " и " Три билборда отвън града ".

Оскарът за основна мъжка роля тази година е за Гари Олдман и невероятното му превъплащение в Уинстън Чърчил за кино лентата " Най-мрачният час ".

Гари Олдман, артист: Бих желал да поздравя сър Уинстън Чърчил, който бе чудесна компания в това необикновено премеждие. И жена ми Жизел, че беше до мен от самото начало. Искам да благодаря и на майка ми, която е по-възрастна и от Оскарите. Скоро ще стане на 99, а в този момент гледа церемонията, комфортно седнала на дивана си. Благодаря ти, постави вода за чай, връщам се у дома с Оскар.
Без изненади при дамите, Франсис Макдормъд получи втория си Оскар и държа една от най-емоционалните речи за вечерта.
Франсис Макдормъд: Нека всички дами, номинирани във всяка категория да се изправят в този момент дружно с мен - актрисите - Мерил, в случай че ти го направиш, всеки ще може, хайде - режисьори, продуценти, сценаристи, композитори, дизайнери... Огледайте се, дами и господа! Защото всички ние имаме истории, които да разкажем и планове, които би трябвало да финансираме.
Силно наличие на спорта в света на киното - в категорията за най-хубав документален филм беше отличен " Икар ", отдаден на тематиката за допинга в и абсурда в съветската федерация. Екипът на кино лентата се пошегува, че най-малко едно е ясно - щом печелят " Оскар ", е несъмнено, че няма съветска интервенция при гласуването на филмовата академия.

А баскетболната легенда Коби Брайънт завоюва премия за късометражната анимация " Скъпи, баскетбол ", на която е сценарист и продуцент. Лентата е въодушевена от писмото, с което той се сбогува със спорта.

Коби Брайънт: Като баскетболист от мен се очакваше да мълча и да дриблирам. Радвам се, че в този момент върша доста повече от това.
Активистите от придвижванията #MeToo и #Тime`s Up този път не заложиха на дрескод. Точно противоположното - звездите бяха цветни и блестящи. Разбира се, не липсваха мощни речи за равенството сред половете, както и подмятания за абсурда с продуцента Харви Уайнстийн, даже още в първите минути на церемонията.

Джими Кимъл, водещ на церемонията: Оскар е най-обичаният и почитан мъж в Холувуд. И има за какво. Погледнете го - държи ръцете си по този начин, че да се виждат, не приказва и като цяло е образец за съблюдаване на границите. Ето такива мъже ни трябват тук. Холивуд въобще не схваща дамите.
Спомен за блестящите години на киното и поръчка, че гилдията няма да допусне мълчанието още веднъж да я трансформира в сцена на кавги. Триумф за мощните дами, за чужденците, пристигнали в Холивуд, с цел да преследват фантазиите си. Нощ на звезди и гении. Така можем да обобщим 90-ата гала по разпределяне на награди " Оскар ".

 © Българска телеграфна агенция / Photo by Jordan Strauss / Invision / AP
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР