Носени сандали на предприемача Стив Джобс бяха продадени за рекордната

...
Носени сандали на предприемача Стив Джобс бяха продадени за рекордната
Коментари Харесай

Ценител купи на рекордна цена обувките, с които Джобс създаде Apple

Носени сандали на бизнесмена Стив Джобс бяха продадени за рекордната сума от 220 000 $ по време на търг. По тях още може да се видят следи от стъпалата на една от най-емблематичните фигури в историята на технологиите през последните години.

Приживе стилът на обличане на Стив Джобс правеше усещане на всеки. Американският бизнесмен и съосновател на Apple Inc. разпространява сполучливо небрежното облекло. Той съвсем не се разделяше със своята черна тениска водолазка, сините си дънки и чифт маратонки, най-често на марката New Balance, написа Well.

Преди това облекло да се трансформира в желан избор за всеки ден, Стив Джобс можеше да забелязан с чифт типичен велурени сандали на немската марка Birkenstock. В тях през 70-те и 80-те години не се раздели с още един чифт типичен обувки – велурени сандали на немската марка Birkenstock. Те сложиха нов връх по продажби на този вид обувки на онлайн търг на Julien's Auctions в средата на ноември. Анонимен покупател реши да заплати за тях 220 000 $ при в началото оповестена начална цена 60 000 $.
       View this post on Instagram                      
A post shared by Julien's Auctions (@juliens_auctions)

Джобс, който умря през 2011 година, носеше тъкмо модела Birkenstock Arizona по време на доста от най-значимите моменти в историята на Apple, най-много при основаването на първите компютри с логото на отхапаната ябълка.

„ Когато Джобс и съоснователят на Apple Стив Возняк построиха първите компютри на марката в гаража на дома на родителите си в Лос Алтос през 1976 година, Джобс понякога носеше тези Birkenstocks “, гласи изложение на продукта на уеб страницата на Julien's Auctions.

Сандалите вървят със специфичен NFT токен.

Актуалната пазарна цена на чифт Birkenstock Arizona сега на пазара е 125 $.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР