Носенето на предпазни маски на открито се запазва като задължителна

...
Носенето на предпазни маски на открито се запазва като задължителна
Коментари Харесай

Маските на открито в Гърция остават задължителни

Носенето на защитни маски навън се резервира като наложителна мярка против разпространяването на КОВИД-19 в Гърция, оповестява електронното издание на гръцкия в. „ Катимерини “. Вчера заседава експертната комисия и упованията бяха мярката да отпадне.

Комисията обаче не излезе с решение за анулация, защото съгласно специалистите премахването на маските тъкмо в този момент би било рисковано.

Мярката е допустимо да отпадне след една седмица. Очаква се тогава да бъде отправена рекомендация маските да продължат да се употребяват тук-там, където има огромни скупчвания на хора. Подобен беше режимът на носене на маски през предходната година - от лятото до края на декември, когато се появи Омикрон.

Данните за вчерашния ден демонстрират малко под 17 хиляди новозаразени с КОВИД-19, като позитивни са 5,61 на 100 от лабораторните проби.

32 на 100 от случаите през предходната седмица са на деца във възрастовата група сред 4 и 18 години.

Смъртните случаи през вчерашния ден са били 53. Така общият брой на смъртните случаи от началото на пандемията са 25 538. Интубираните пациенти са 459, а новоприетите пациенти са били 372.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР