Носенето на маски в междуградския транспорт е задължително, напомни директорът

...
Носенето на маски в междуградския транспорт е задължително, напомни директорът
Коментари Харесай

Проверките в междуградския транспорт, заради пътници без маски

Носенето на маски в междуградския превоз е наложително, подсети шефът на Регионалната здравна ревизия в Благоевград доктор Калоян Калоянов. Той беше потърсен за коментар във връзка на инспекция, която сподели, че в рейсовете доста от пасажерите са без или със свалени маски, а водачите не наблюдават за съблюдаване на условието.

Д-р Калоянов съобщи, че са връчени наставления на всички компании, които правят градски и междуградски транспорти, както и до общинските кметове в региона, защото има доста общински компании, извършващи транспорти. "Трябва да съблюдават прецизно предписанията всички пасажери да носят маски, водачът, в случай че не е изолиран - също ", уточни шефът на РЗИ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Съвместно с полицията постоянно се вършат инспекции по линиите от градския превоз, както и на други закрити публични места. Вече има формирани пет акта за нарушавания.

Директорът на РЗИ - Благоевград уточни, че в градските рейсове рядко има извършители. Има случаи обаче, при които хора, които не носят маски, се оправдават с топлото време и с това, че им прилошава, когато маските са сложени на лицето им.

Ще зачестят и инспекциите в междуградския превоз, увери доктор Калоянов, само че уточни, че доста постоянно хората слагат маските при качването в рейса, само че по време на самото пътешестване ги махат. Това прави нарушаването мъчно за определяне.

Носенето на маска е метод хората да се предпазят, подсети шефът на РЗИ. От една страна поради тези, които са носители на ковид, само че нямат симптоматика и не са наясно с това, да не заразят близките. Предпазва и здравите хора от директен контакт с пръски от слюнка на близко ситуирани заболели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР