Норвежците Йоханес Клаебо и Кристине Скистад спечелиха спринтовете класически стил

...
Норвежците Йоханес Клаебо и Кристине Скистад спечелиха спринтовете класически стил
Коментари Харесай

Йоханес Клаебо и Кристине Скистад триумфираха в спринтовете от Световната купа по ски бягане в Драмен

Норвежците Йоханес Клаебо и Кристине Скистад завоюваха спринтовете типичен жанр надлежно при мъжете и при дамите от Световната купа по ски тичане в Драмен (Норвегия).

Клаебо победи във финалната конкуренция в спринта с време 2:35.89 минути. Той записа пети следващ триумф в стартовете от Световната купа и 13-а за сезона. Той към този момент има 48 победи в спринта и общо 81-а в кариерата си.

На второ и трето място при мъжете се подредиха още двама норвежци. Хавард Таугбол приключи втори с 2:36.98 минути, на 1.09 секунди от спечелилия, а третата позиция зае Евен Нортхуг с време 2:37.21 секунди и закъснение от 1.32 секунди. Това бе първо класиране в призоната тройка за Нортхуг за сезона.

Шестицата допълниха Антоан Сир (Канада), Ришар Жуве от Франция и Джеймс Шуунмейкър (САЩ).

Лидерът в класирането за Световната купа Харалд Амундсен (Норвегия) отпадна на полуфиналите в Драмен, само че остава отпред с 2415 точки. Втори е Клаебо с 2258 точки, на 157 от Амундсен, а третото място държи още един норвежец - Ерик Валнес с 1939 точки.

За дребния бистър глобус в спринта Клаебо води с 1099 точки три надпревари преди края на сезона.

При дамите победителката в спринта Кристине Скистад финишира за 3:01.25 минути . Скистад реализира девети триумф и общо 15-и подиум в кариерата си. Тя остави зад себе си представителката на Швеция Лин Сван с 3:01.88 минути и закъснение от 0.63 секунди и американката Роузи Бренан с време 3:03.07 минути, на 1.82 секунди от Скистад.



Останалите в топ 6 бяха Йохана Хагстрьом (Швеция), Надин Фандрих от Швейцария и Фрида Карлсон (Швеция).

Американката Джеси Дигинс остава водач в генералното класиране за Светвната купа по ски тичане при дамите с 2490 точки, макар че през днешния ден отпадна на четвъртфиналите. В подреждането следват шведките Сван с 2388 точки, единствено на 102 от лидерката и Карлсон с 2155 точки.

На върха в класирането за дребната Световна купа в спринта е Лин Сван с 1167 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР