Норвежкото посолство в Мали и източник от службите за сигурност

...
Норвежкото посолство в Мали и източник от службите за сигурност
Коментари Харесай

Бунт във военна база в Мали

Норвежкото посолство в Мали и източник от службите за сигурност оповестяват за евентуален боен протест в база в региона на столицата Бамако, съобщи Ройтерс.
"Посолството бе осведомено за протест в редиците на въоръжените сили и че военни са напът към Бамако. Норвежците в Мали би трябвало да са внимателни и за предпочитане е да си стоят вкъщи, до момента в който обстановката се обясни ", се споделя в известието на посолството, адресирано до норвежките жители, намиращи се в африканската страна.
"Да, има протест. Военните са се вдигнали на оръжие ", сподели неназован източник от службите за сигурност на Мали, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Говорител на въоръжените сили удостовери, че е имало пукотевица във военната база в Кати, на към 15 километра от столицата Бамако, само че добави, че няма повече информация за протичащото се там.
Бунт в базата в Кати докара до държавен прелом през 2012 година, в който бе свален тогавашният президент Амаду Тумани Туре и който способства за рухването на Северно Мали в ръцете на джихадистите.
Опоненти на сегашния президент Ибрахим Бубакар Кеита провеждат всеобщи митинги от юни насам с апел към президента да подаде оставка, тъй като не се е справил с възобновяване на сигурността в страната и с битката с корупцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР