Норвежкият тенисист Каспер Рууд не очаква да настигне популярността на

...
Норвежкият тенисист Каспер Рууд не очаква да настигне популярността на
Коментари Харесай

Каспер Рууд: Халанд очевидно е най-голямата звезда в Норвегия

Норвежкият тенисист Каспер Рууд не чака да настигне известността на футболиста Ерлинг Холанд, в случай че победи Карлос Алкарас във финала на Откритото състезание на Съединени американски щати и оглави международната класация при мъжете в тениса.

Рууд към този момент е номер 1 в тениса в родината си, наследявайки обичта на почитателите от татко си Кристиан, който е част от топ 50 по време на кариерата си през 90-те години.

" Ерлинг прави необикновен сезон досега. Всички се надяваме да продължи по този начин. Истинска наслада е да го виждам по какъв начин бележи гол след гол. Той явно е най-голямата звезда в Норвегия сега. Вероятно ще бъде подобен още доста години ", сподели Каспер Рууд във връзка футболиста на Манчестър Сити и негов съотечественик.

" Аз съм съсредоточен върху моята кариера. Надявам се, несъмнено, да спечелвам още шампионати. Искам да представям Норвегия в добра светлина и да слага най-малко малко на картата норвежкия тенис ", добави Рууд.

И четиримата полуфиналисти на Откритото състезание на Съединени американски щати тази година доближиха за първи път до този стадий в кариерите си, както и най-младите четирима в шампионат от Големия шлем след Новак Джокович, Анди Мъри, Рафаел Надал и Роджър Федерер през 2008-а.

" Имаше много нерви в полуфиналния мач, само че се надявам, че на финала ще се получи хубава борба ", сподели още Каспер Рууд, който в профил руснака Карен Хачанов и в разногласието за купата ще се изправи против испанеца Карлос Алкарас.

В първия си край от Шлема - тази година във Франция, Рууд бе надигран от Рафаел Надал. " Той ме победи безапелационно и се надявах, в случай че отново доближи до край да нямам тъкмо него за противник. Надявам се, че опитът, който натрупах ще ми помогне ", добави Рууд.
 Карлос Алкарас и Каспер Рууд ще спорят за купата на US Open
Карлос Алкарас и Каспер Рууд ще спорят за купата на US Open

За Рууд мачът за купата ще бъде втори край на такова ниво
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР