Норвежкият десен екстремист, който уби 77 души при взрив с

...
Норвежкият десен екстремист, който уби 77 души при взрив с
Коментари Харесай

Андерс Брайвик: Терористът, който уби 77, казва, че изолацията „нарушава човешките права“

Норвежкият десен екстремист, който умъртви 77 души при гърмеж с бомба и оръжие през 2011 година, се пробва да съди страната за хипотетично нарушение на човешките му права права върху изолацията му.

Андерс Брайвик, най-лошият палач в Норвегия от спокойно време, твърди, че изолацията му, откогато е бил в пандиза през 2012 година, се равнява на нечовешко отношение според Европейската спогодба за правата на индивида. Но отношението към пандизчиите в Норвегия е доста по-благоприятно от доста други страни. Масовият палач е държан в двуетажен комплекс с кухня, столова и телевизионна зала с Xbox, няколко фотьойла и черно-бели фотоси на Айфеловата кула на стената. Той разполага и с фитнес зала с тежести, бягаща пътека и гребна машина, до момента в който три папагала летят из комплекса.

Но неговият юрист твърди, че това е невероятно за Брайвик, който в този момент носи името Фьотолф Хансен, да имате някакви значими връзки с някого от външния свят. На 22 юли 2011 година Брайвик умъртви осем души при бомбен атента...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР