Норвежката полиция съобщи, че миналата седмица е арестувала четирима руснаци

...
Норвежката полиция съобщи, че миналата седмица е арестувала четирима руснаци
Коментари Харесай

Норвегия арестува четирима руснаци по подозрение в шпионаж

Норвежката полиция заяви, че предходната седмица е арестувала четирима руснаци по съмнение в нелегално снимане на класифицирани обекти, съобщи Ройтерс. Преди това са били арестувани и други съветски жители, за които се твърди, че имат дронове.

Норвегия ускори ограниченията си за сигурност през последните седмици поради течовете на синьо гориво от газопроводите " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " край крайбрежията на Швеция и Дания. Причина за засилените ограничения са и видяните дронове покрай платформите им за рандеман на нефт и газ.

" Виждаме следствията от новата обстановка със сигурността в Норвегия ", сподели на конференция през днешния ден норвежката министърка на правораздаването и публичната сигурност Емили Енгер Мел.

Миналата седмица полицията в Норвегия арестува израелец от съветски генезис на граничен контролно-пропускателен пункт, тъй като имал дронове в колата си. В петък на летището в арктическия град Тромсьо беше задържан различен руснак, който е с повдигнати обвинявания за ръководство на дрон и владеене на фотографска техника.

В изказване полицията в окръг Нурдланд през днешния ден заяви за арестите предходната седмица на трима мъже и една жена. Иззета е фотографска техника, както и снимков материал, само че дронове у тях не са били открити.

На 14 октомври съдът позволи на полицията да задържи четиримата обвинени в ареста за една седмица./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР