Норвежката компания Kongsberg Defense & Aerospace подписа договор за 71

...
Норвежката компания Kongsberg Defense & Aerospace подписа договор за 71
Коментари Харесай

Киев ще получи системи за ПВО и дронове ново поколение

Норвежката компания Kongsberg Defense & Aerospace подписа контракт за 71 милиона $ с Международния фонд за Украйна за доставка на системи за противовъздушна защита на Киев, предава американският ефирен канал CNN.

Counter Uncrewed Aerial Systems (C-UAS) ще " обезпечат забележителен подтик на качествата на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и ще поддържат способността им да пазят своя народ и страната си против въздушни закани “, увери шефът на компанията Ейрик Лий в изказване, цитира " Фокус ".

Системите са " създадени за противопоставяне на необятен набор от безпилотни летателни апарати с решения за физическо увреждане или различен метод за деактивиране на въздушната опасност “, се споделя още в публикувания текст.

По-рано немският оръжеен производител Rheinmetall разгласи, че до края на годината ще достави на Украйна разследваща безпилотна система Luna New Generation.

Системата за дрон се състои от наземна контролна станция и няколко дрона и ще може да " открива, класифицира и разпознава обекти в действително време “, разясниха от компанията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР