Норвежката горска котка е сравнително едро животно за вида си

...
Норвежката горска котка е сравнително едро животно за вида си
Коментари Харесай

Характер и поведение на норвежка горска котка

Норвежката горска котка е относително едро животно за типа си - мъжките доближават до 9 кг, а женските до 5 кг. Въпреки размерите си и суровия климат, в който се е появила, тази писана е доста отзивчива и приветлива.

Специалистите характеризират държанието на норвежката горска котка като намерено и общително, по тази причина породата се счита за идеална котка за фамилии с деца, защото норвежката им другарка ще се схваща добре с тях. Тя е доста добре настроена и към непознати.

Това красиво и пухкаво животно не е склонно към експанзия и има доста спокоен и прелестен темперамент. Все отново би трябвало да не се не помни, че става въпрос за съвършен северен ловджия, когато се настанява в семейство с други питомци, които са естествена ловна плячка за нея.

Заради произхода си, норвежката горска котка е страховит катерач. За негативно време тя се качва по дърветата, само че също така има рядката дарба с лекост да слиза от дървото надолу. Затова идеалното място за нея е къща с градина, където да може да се разхожда и да се катери по дърветата.

Благодарение на здравите си нокти, норвежката пухкавелка може освен да слиза независимо от дървото, само че и да се движи по него по серпантина, обикаляйки го, сходно на катериците. Обича игрите на открито и е добре да се обезпечи тази опция от стопанина.

Подобно на множеството животни, норвежката горска котка доста деликатно изследва околната среда, когато попадне на ново място и по тази причина тя постоянно вижда дали нещата са на своето място.

 Норвежка горска котка

Любими котешки играчки за тази порода са обвивки от бонбони, които шумолят, както и изкуствени мишки, върху които да упражнява ловните си умения. Въпреки своята активност обаче, не може да се чака, че северните хубавици ще се налудуват и ще заспят изтощени.

Тези животни водят доста добре обмислен метод на живот, което би изненадало собственик с опит с други породи, демонстриращи прословутия котешки мързел.

Характерно за норвежките горски писани е, че доста обичат да се галят, сходно на всички себеподобни, само че и доста драскат. Ако бъдат оставени дълго без внимание, ще покажат и другата страна на северния си темперамент, по тази причина е добре да им се отделя време и внимание.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР