Норвежката енергийна компания Equinor съобщава, че е приключила напълно изтеглянето

...
Норвежката енергийна компания Equinor съобщава, че е приключила напълно изтеглянето
Коментари Харесай

Норвежката енергийна компания завърши излизането си от Русия

Норвежката енергийна компания Equinor оповестява, че е завършила изцяло изтеглянето си от Русия.

През май Equinor разгласи проектите си да се отдръпна от четири взаимни предприятия с съветската петролна компания Роснефт и да напусне едно петролно находище - плана Харяга.

Излизането е завършило и " няма останали активи или планове в Русия ", съобщи Equinor.

Според Ройтерс това е първата огромна западна петролна компания, която се отдръпва напълно от Русия.

Други огромни компании като ExxonMobil, BP, Shell и френската TotalEnergies се ангажираха да се изтеглят от страната или да спрат вложенията си, само че към момента са в развой на довеждане докрай на излизането си.

През май Shell разгласи продажбата на съветския си бизнес със смазочни материали и сила на дребно, само че съобщи, че към момента е в развой на последователно закриване на другите си съветски предприятия.

През февруари BP съобщи, че ще напусне своя дял от 19,75% в Роснефт, само че съобщи, че глобите и съветските правила значат, че към момента не е съумяла да продаде акциите си.

TotalEnergies е продала някои от съветските си петролни полета, само че твърди, че покупко-продажбите няма да приключат преди края на септември.

ExxonMobil също по този начин очерта проектите си да приключи активността си в енергийния план Сахалин-1 и съобщи, че повече няма да влага в нови разработки в Русия.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР