Норвежецът Пол Голберг спечели трофея в дистанционните дисциплини в ски

...
Норвежецът Пол Голберг спечели трофея в дистанционните дисциплини в ски
Коментари Харесай

Пол Голберг взе малката Световна купа в ски бягането, Клаебо записа 20-и успех за сезона в Лахти

Норвежецът Пол Голберг завоюва трофея в отдалечените дисциплини в ски бягането за мъже, откакто приключи втори след звездата Йоханес Клаебо в всеобщия старт на 20 километра типичен жанр от Световната купа в Лахти (Финландия). 

Клаебо финишира за 44:13.0 минути и записа 20-и триумф за сезона (10 в спринта и 10 в отдалечените стартове). Голберг е втори на 5.4 секунди, а трети се подреди Уилям Поромаа от Швеция с пасив от 6.0 секунди.

Вече коронован като притежател на Световната купа за четвърти път и номер 1 в спринта за пета година, Клабо изравни върха на своята сънародничка Терезе Йохауг за победи в границите на един сезон и при двата пола. Това беше неговият 68-и успех в кариерата, което го слага наедно с другия преобладаващ норвежки воин в зимните спортове, звездата на международния биатлон Йоханес Тингнес Бьо.

Изключителният сезон на 26-годишния Клаебо включва злато в спринта от Световното състезание, а той утвърди позицията си на един от най-великите ски бегачи на всички времена.

" Това е идеалният метод да завърша сезона. През цялото трасе се надявах хората да станат малко повече, да стигнем по-бързо до финала и да стартираме да честваме. Чувствам се необикновено да изравня върха от 20 победи - нещо, за което не съм мечтал преди началото на сезона с травма. Така че съм извънредно удовлетворен и в действителност горделив. Със сигурност това е най-хубавият ми сезон до момента ", сподели Клаебо.

В генералното класиране за Световната купа Йоханес Клаебо приключва с 2715 точки, пред Голберг с 2243 и Федерико Пелегрино (Италия) с 1635 точки.

В подреждането на дребния бистър глобус в отдалечените стартове Голберг завоюва с 1258, единствено с 4 повече от Клаебо, а на трета позиция е Дидрик Тьонсет (Норвегия) с 1065 точки.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Ива Кръстева
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР