Норвежецът Карстен Вархолм, който доскоро беше десетобоец, стана световен шампион

...
Норвежецът Карстен Вархолм, който доскоро беше десетобоец, стана световен шампион
Коментари Харесай

Норвежкият десетобоец Карстен Вархолм със злато в хърделите

Норвежецът Карстен Вархолм, който до неотдавна беше десетобоец, стана международен първенец в дисциплината 400 метра с трудности на международното състезание в Лондон. 21-годишният Вархолм поведе доста рано с вярата да има добра позиция за орден на финалната права. Той съумя да се опълчи на мощната офанзива на американеца Керън Клемент и невярвайки финишира пръв с време 48.35 секунди.

 Три финала в шестия ден на Световното по лека атлетика
Три финала в шестия ден на Световното по лека атлетика

Състезанията ще преминат без българско присъединяване

Втори се класира турчинът от кубински генезис Ясмани Капело, който съумя да се промъкне пред Клемент. Олимпийският първенец Клемент трябваше да се задоволи единствено с бронз.

Вархолм, по-рано през сезона стана европейски първенец за младежи в Бидгошч. За него самото класиране за край беше огромен триумф. Той реши да избяга от десетобоя, откакто не се справяше добре с хвърлянията.

 Снимка 307492
Източник:

Финал 400 метра мъже време 1. Карстен Вархолм Норвегия 2. Ясмани Капело Турция 3. Керън Клемент Съединени американски щати 4. Кемар Моуат Ямайка 5. ТиДжей Холмс Съединени американски щати 6. Хуандер Сантос Доминикана 7. Абдерахман Самба Катар 8. Карим Хюсеин Швейцария
 Снимка 307495
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР