Норвежецът Гейр Педерсен ще бъде новият специален пратеник на генералния

...
Норвежецът Гейр Педерсен ще бъде новият специален пратеник на генералния
Коментари Харесай

Изглежда е ясно кой ще е новият пратеник на ООН в Сирия

Норвежецът Гейр Педерсен ще бъде новият специфичен делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации за Сирия, съобщи БГНЕС, базирайки се на информация от ТАСС.
" Взимам това решение след съвещания с всички, в това число с държавното управление на Сирийската арабска република ", написа в текста на писмо от генералния секретар на интернационалната организация Антониу Гутериш, адресирано към членовете на Съвета за сигурност.
Според Гутериш " господин Педерсен ще оказва подпомагане на страните в спора за реализиране на всеобхватно и заслужаващо доверие политическо решение, което да дава отговор на демократичните желания на сирийския народ ".
По-рано кандидатурата на Педерсен е била утвърдена от непрекъснатите членове на Съвета за сигурност. Говорителят на генералния секретар на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик обаче акцентира, че " никое предопределение не може да се счита за публично, преди да бъде оповестено от секретариата на Организация на обединените нации ".
В момента Педерсен е дипломат на Норвегия в Китай. Преди това той заемаше поста непрекъснат представител на скандинавската страна в Организация на обединените нации.
На 17 октомври досегашният специфичен делегат на Организация на обединените нации за Сирия Стефан де Мистура разгласи, че в края на ноември ще напусне поста, който заема от над четири години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР