Норвегия забрани две породи кучета, защото чертите, които ги правят

...
Норвегия забрани две породи кучета, защото чертите, които ги правят
Коментари Харесай

Норвегия забрани две породи кучета

Норвегия забрани две породи кучета , тъй като чертите, които ги вършат толкоз симпатични, им предизвикват премеждия, заяви Агенция Франс Прес. Това са Английският булдог и Кавалер Кинг Чарлз шпаньол.

Съдът в Осло се стимулира, че практиката за развъждането им предизвиква премеждия, които не подхождат на Закона за отбрана на животните.

Решението, което е приветствано от бранителите на правата на животните и подложено на критика от развъдниците, е подбудено от възходящия спор дали миловидността на животните е за сметка на тяхното здраве.

Заради размножаването в роднинство двете породи са развили наследствени заболявания , от които страдат множеството им представители, в случай че не и всички. Списъкът е дълъг. 

Булдогът има дихателни проблеми поради плоската зурла, както и дерматологични, репродуктивни, ортопедични. Повече от половината му представители, родени от 10 години в Норвегия, са се появили на бял свят със секцио.

Що се отнася до Кавалер Кинг Чарлз шпаньол , те постоянно страдат от главоболие поради дребния череп, имат сърдечни и зрителни проблеми. 
Тъй като решението се апелира, то още не е влезнало в действие. Професионалистите обаче са изумени. Някои не имат вяра в изредените здравословни проблеми, други мислят, че те могат да бъдат избягнати с по-внимателно отглеждане. Освен това те означават, че решението не не разрешава вноса на двете породи, продажбата им и развъждането им, единствено развъждането им.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР