Норвегия обяви, че от 25 септември премахва всички ограничения, свързани

...
Норвегия обяви, че от 25 септември премахва всички ограничения, свързани
Коментари Харесай

Норвегия маха всички COVID ограничения

 Норвегия разгласи, че от 25 септември отстранява всички ограничавания, свързани с коронавирусната пандемия, защото по-голямата част от популацията на северната страна е имунизирано против COVID-19, съобщи Ройтерс.

" Това е 561-ият ден, откогато въведохме най-тежките ограничения в Норвегия в спокойно време. Сега е време да се върнем към естественото си всекидневие “, съобщи на конференция министър председателят на страната Ерна Сулберг.

Повече няма да има потребност да се съблюдава физическа отдалеченост, което дава опция на културните и спортните обекти в страната да работят на цялостен потенциал. Ще отворят порти и нощните клубове.

" Сега към този момент можем да живеем обикновено. Искам да кажа: Много благодаря, Норвегия “, съобщи министър председателят.

Според националния Институт по публично здраве с най-малко една доза ваксина досега са към 76% от норвежците, а ваксинираните с две дози са 67% от популацията.

Остава карантината за заболели от COVID-19, само че рестриктивните мерки за пътешестване също ще бъдат разхлабени и държавното управление към този момент няма да предлага на жителите да не пътуват отвън Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР