Норовирусът обхваща Обединеното кралство с необичайна“ скорост, като текущият брой

...
Норовирусът обхваща Обединеното кралство с необичайна“ скорост, като текущият брой
Коментари Харесай

Норовирус: Шест неща, които трябва да направите точно сега, за да не хванете силно заразна болест, причиняваща повръщане

Норовирусът обгръща Обединеното кралство с „ необикновена “ скорост, като настоящият брой случаи е 75% по-висок от естественото.

Това значи, че британците са призовани да съблюдават прецизни хигиенични ограничения, защото страната се бори със мощно заразния вирус, който провокира пристъпи на повръщане и диария и може да се популяризира посредством инфектирана храна или повърхности.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство съобщи в предизвестие към обществеността, че актуалният брой случаи в Обединеното кралство е извънредно висок за времето на годината - и не е имало типичния спад, предстоящ напролет. В момента броят на доказаните случаи на хора с вируса е със 75% над петгодишната междинна стойност.

Основните признаци на норовирус включват гадене, диария и повръщане, макар че някои хора може да изпитат и висока температура, главоболие и болки в крайниците. Британците, които към момента не са хванали вируса и се пробват да се предпазят, могат да следват шест стъпки,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР