Нормите на морала и законодателството изискват родителите да се грижат

...
Нормите на морала и законодателството изискват родителите да се грижат
Коментари Харесай

Вечната дилема: Трябва или не трябва да оставяме възрастните си родители в старчески дом

Нормите на морала и законодателството изискват родителите да се грижат за детето си преди навършване на пълноправие. Въпреки това, няма закон, който да задължава децата да се грижат за родителите си, откакто навлизат в пенсионна възраст.
Решението да се грижи за старата си майка или баща, човек самичък избира, разчитайки на житейските си полезности и обмисляйки на практика благоприятни условия.
Кое е вярно: Да пожертваме работата и персоналния си живот, с цел да бъдем непрекъснато покрай възрастни родители, или да помогнем, като ги оставим в дом за възрастни хора?

Смята се, че децата би трябвало да се грижат за родителите, а родителите се грижат за децата, когато са дребни. Нека проучваме: отпускът по майчинство трае най-много три години, по-късно детето отива или в детска градина, или остава с бебе си, а по-късно отива на учебно заведение. Пенсионерът изисква непрестанен престой наоколо за повече от три години.
Грижата на пенсионера включва наложително даване на здравна помощ. Младите майки нормално се обаждат на доктор за своето малко дете.

Но откакто поотрасне, по някаква причина чакат детето им, да стане умело по здравословни проблеми и да третира сериозните или хроничните заболявания единствено.
Без даже да осъзнават, че самолечението може да им коства живота. Те си спомнят по какъв начин децата са били предадени в ръцете на детегледачки и медицински сестри, до момента в който самите те отиват да работят, само че когато в този момент им се предлага здравна сестра, те отхвърлят.
Създаване на старешки дом

Позоваваме се на статистическите данни, събрани в непознати страни. В Съединени американски щати да вземем за пример единствено 3% от по-възрастните американци живеят в старешки домове. Това се потвърждава от преброяването, извършено през 2010 година

Повечето от самотните остарели и остарели дами в Америка избират домашни грижи, със средствата да го създадат. Отначало те реагират на старешки дом по същия метод, както децата вършат в детската градина.

Според специалистите през 2007 година 12 милиона американци се нуждаят от дълготрайна помощ. Приблизително 63% от тях са на възраст над 65 години, а останалите – по-млади.

ТЕ съдебна експертиза НУЖДАЯТ ОТ СЛЕДНАТА ПОМОЩ И УСЛУГИ

Квалифицирани медицински сестри.
Специалисти по физиотерапия.
Подпомагане в семейството (почистване на къщата и персонална хигиена).
Специалисти по гериатрия.
Помощ за грижи за рани.
Диетично консултиране и специфична храна.

Малко хора могат независимо да задоволят тези характерни потребности. Ето за какво, мисли за здравната сестра, човек, който може да обезпечи експертна помощ. Но здравната сестра би трябвало да получава висока заплата. И когато има единствено задоволително пари за храна и сметки за комунални услуги, това не е въпрос.
Трябва да вземем мъчно решение. Обмислете всички плюсове и минуси на пребиваването на болен пенсионер в дом.

ПОДГОТОВКА

Безопасност
Когато човек не е в положение независимо да обезпечи ежедневните си потребности, нормалните неща, които е употребявал до момента, могат да му причинят пострадвания. Става дума за остри предмети, домашен химикали, газови и електрически уреди. В допълнение, човек с увреждания е евентуална жертва на измамници. В домове за възрастни хора всички тези опасности са сведени до най-малко.

Живот по график
В домовете животът е по график: явен дневен режим, хранене, обществени събития. Това има позитивен резултат върху организацията на лечебния развой. Но в това време основава чувство за предназначение на бъдещето или лимитирана независимост.

Активен обществен живот

Да остане в дом за възрастни, пенсионерът има опция да поддържа връзка с хора като него и неговите връстници. Когато непрекъснато е единствено сред четирите си стени вкъщи, той не поддържа връзка със света.

В старческия дом пенсионерът се усеща като социализиран член на обществото, водейки деен метод на живот до най-хубавото от своите качества.
В този случай роднините могат да идват на такова лице най-малко един път дневно и няколко часа сред работата и грижата за дребни деца, с цел да се посветят на него.

24-часова грижа

В старешки дом може да се обезпечи непрекъснато настаняване на възрастен човек с здравна и домашна помощ за първа потребност или при първо повикване.
Порасналите деца, които работят през по-голямата част от деня, с цел да печелят, оставят остарелият човек самичък да се грижи за себе си и могат да бъдат непосредствено с пенсионера единствено няколко часа дневно. И по този метод бързо да го доведат до гроба. В края на краищата, в случай че е болен човек и не се грижим за него, заболяването му ще напредва.

Някои разноски за услуги

Когато заплащаме за старешки дом и не се настанява гратис, тогава престоят в него може да коства много пари. Но това е обикновено. В края на краищата, всяка висококвалифицирана помощ коства пари.

Домове за остарели хора има съвсем във всеки град, тъкмо тъй като има потребност от тях. Ако нямаше възрастни хора, които се нуждаят от помощ, нямаше да има сходни институции. Време е да стартираме да се отнасяме към тяхното битие умерено.

Домът за самотни остарели хора става тяхното избавление. Говорим за тези, които нямат родственици. Такива хора имат право да вървят в дом за възрастни гратис. Но решението за споразумяване в него би трябвало да бъде взето без значение. Последната дума постоянно е за самия пенсионер.

Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР