Нормалност означава статукво, стабилност, системност и други подобни. Напоследък нормалността

...
Нормалност означава статукво, стабилност, системност и други подобни. Напоследък нормалността
Коментари Харесай

Стига нормалност! Трябва ни повече шарлатания!

" Нормалност " значи статукво, непоклатимост, методичност и други сходни. Напоследък нормалността отбелязва смяната с " шмекерия ". Предстои шарлатанията да опита да направи държавно управление с втория мандат, откакто преди този момент нормалността не съумя с първия.

Нормалност е да сформираш държавно управление от специалисти и да твърдиш, че нямаш нищо общо с него. Шарлатания е да признаеш, че всяко държавно управление е политическо и за него би трябвало да се носи политическа отговорност от партия или партии.

Нормалност е първо да вдигаш пестник против ГЕРБ, а след това този пестник да се трансформира в подадена ръка. Включително да уредиш твои хора в така наречен експертно държавно управление, издигнато с мандата на ГЕРБ, само че с което ГЕРБ твърди, че няма нищо общо.

Шарлатания е да си пореден съперник на ГЕРБ и да не си податлив на никакви взаимни отстъпки с тази партия - и преди, и в този момент.

Нормалност е да твърдиш, че 600 хиляди гласоподаватели са създали ГЕРБ първа политическа мощ. И да си затваряш очите за това, че 900 хиляди гласоподаватели са дали своят вот с главната концепция ГЕРБ да бъде извадена от властта.

Шарлатания е да си наясно, че ГЕРБ в този си вид  е завършила партия, която или ще се промени, или ще изчезне. Това изгубване може да е постепенно и трудно, само че е окончателно.

Нормалност е да свеждаш дълбоките разломи сред олигархия и поданство до междуличностни спорове и тясно партийни ползи. Шарлатания е да признаеш, че тези разломи няма да се решат с елементарни политически взаимни отстъпки, а единствено и само посредством същинска и радикална смяна.

Нормалност е да твърдиш, че без " Газпром " ние сме изгубени. Шарлатания е да докажеш с дейности, че това не е правилно.

Нормалност е да твърдиш, че Крим е съветски. Нормалност е да построиш руско-турски поток през България, да искаш в Черно море да има единствено платноходки, само че след това внезапно да се пишеш пръв спедитор на оръжие за Украйна.

Шарлатания е да си наясно, че Русия е най-голямата опасност за националните ползи на България. И поредно и праволинейно да противостоиш на тази съветска опасност.

Нормалност е да обясняваш, че българите са небогати, ще си останат небогати и нищо не може да се направи по въпроса. Шарлатания е да изтъкнеш, че това повече не може да бъде по този начин и нещо би трябвало да се направи.

Нормалност е да приказваш за правосъдна промяна и антикорупция, само че когато пристигна време за гласоподаване в Народното събрание да гласуваш срещу. Шарлатания е правосъдната промяна и антикорупцията, поради неналичието на които няма да има ни Шенген, ни План за възобновяване и развиване, да са ти приоритет номер 1 години наред.

Нормалност е да наричаш някого " шмекерия ", само че по-късно да обясняваш, че с тази шмекерия би трябвало да се води разговор.

Шарлатания би било в случай че " шарлатанията " се съгласи на сходен разговор. След повече от десетилетие " нормалност " на България сигурно в този момент й би трябвало малко повечко " шмекерия ". Колкото повече - толкоз по-добре.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР