Нормално протича гласуването на изборите за български парламент в трите

...
Нормално протича гласуването на изборите за български парламент в трите
Коментари Харесай

Гласуването в Анкара - спокойно, с хартиени бюлетини

Нормално протича гласуването на изборите за български парламент в трите секции в Анкара. В две от тях – в посолството на България и в квартал Синджан, се гласоподава с хартиени бюлетини, а в популации с доста български изселници квартал Пурсаклар има и машинно гласоподаване.

Няма информация за нередности в изборните секции в турската столица.

17 души са дали своят вот в българското посолството до 10:25 ч.

Марияна Темелкова, която живее в Анкара и гласоподава в секцията в посолството, сподели пред Българска телеграфна агенция, че се е колебаела дали да пристигна да гласоподава, само че мотивацията й да извърши гражданския си дълг е за „ по-доброто бъдеще на България “. Темелкова, която е живяла освен в Турция, а и в други страни, добави, че българите в чужбина са стимулирани да гласоподават.

Младият мъж Мерт с българско поданство, който също живее в Анкара, сподели, че чака образуването на държавно управление след тези избори.

В популации с доста български жители град Бурса, където са разкрити общо 39 секции, към 12:20 ч. са дали своят вот към шест хиляди български жители, заяви за Българска телеграфна агенция Танер Чавуш, участващ в организирането на изборите. В отговор на въпрос дали има регистрирани нарушавания към този миг, Чавуш уточни, че има данни за някои " дребни нередности ".

Към 11 ч. гласуването в окръг Измир, където са разкрити общо 22 секции, върви без проблеми. Всички секции са били отворени в точния момент и има много гласоподаватели, само че няма огромни опашки, сподели пред Българска телеграфна агенция ръководителят за Измир на Дружеството за просвета и съдействие на балкански изселници (Бал-Гьоч) Абдурахим Нурсой.

Няма нередности, всичко върви по проект, добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР