Нормално е ръцете ви да са студени от време на

...
Нормално е ръцете ви да са студени от време на
Коментари Харесай

Ако ръцете ви са постоянно студени, може да имате сериозни здравословни проблеми

Нормално е ръцете ви да са студени понякога, изключително когато на открито е студено. Но когато това положение зачести или когато има смяна в цвета на кожата, това може да е заболяване, което лимитира притока на кръв към ръцете, оповестява клиника в Кливланд, предава БГНЕС.

Синдром на Рейно

Това в действителност е едно от най-честите заболявания, което визира най-вече артериите, които придвижват кръвта от сърцето към други елементи на тялото.

Анемия

При анемия човек има по-малко функционални и здрави червени кръвни кафези, което постоянно води до недостиг на желязо. Ако тялото ни няма достатъчно желязо, ние нямаме задоволително хемоглобин, тъй че е по-трудно кислородът да доближи до белите дробове и други елементи на тялото, което води до студени ръце.

Освен студени ръце, анемията при хората може да аргументи и отмалялост, главоболие, световъртеж, зной и бледа кожа. В множеството случаи елементарно се лекува с добавки с желязо.

Диабет

Лошото кръвообращение, както и стесняването на артериите, което постоянно кара ръцете или краката ви да са студени, са също признаци на диабет. Диабетът оставя огромни последствия върху кръвообращението ни, както и върху цялата нервна система, тъй че постоянно е съпроводен от тези феномени.

Ако имате студени ръце и чувство за нараснала жадност, ядете доста, само че не наддавате на тегло и уринирате по-често, лекарите предизвестяват, че безусловно би трябвало да ревизирате равнището на кръвната си захар.

Хипотиреоидизъм

Изобщо не е извънредно да имате студени ръце, в случай че имате проблеми с щитовидната жлеза. Когато работата на щитовидната жлеза е нарушена, доста телесни функционалности в тялото отслабват и могат да се появят признаци като отмалялост, запек, необяснимо наддаване на тегло и непрекъснато чувство за мраз, в това число студени ръце.

Хипотиреоидизмът е постоянно срещан при дами и мъже над 50-годишна възраст, само че постоянно се среща и при по-млади хора.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР