Нормално е при една такава коалиция да има сблъсъци постоянно.

...
Нормално е при една такава коалиция да има сблъсъци постоянно.
Коментари Харесай

Юлиян Попов: Надявам се на решение от всички политически сили, за да се избегнат предсрочни избори

Нормално е при една такава коалиция да има конфликти непрекъснато. Стигна се до една спешна обстановка. Според мен българското общество желае успокоение и продължение на започнатото. Свършихме доста добра работа. Политическата обстановка е такава, че имаме да свършим доста работа. Това съобщи министърът на околната среда и водите в оставка в предаването „ Още от деня ” по Българска национална телевизия.

„ Характерът на работата ни е малко отегчителен, поради големия размер работа, който се е натрупал. От една страна имаме една доста напрегната обстановка на договаряния и доста спокойна работна среда в министерствата. Трябва този работен режим да продължи най-малко до края на годината, с цел да могат нещата да се стабилизират ”, разкри той.

Той призна, че се надява да се схванат в обединението. „ Политическата зрялост се състои в това да можеш да пренебрегваш разгорещени конфликти и превъзмогването им. Надявам се, че ще стигнем до решение. Надявам се на решение от всички политически сили, с цел да се избегнат предварителни избори, които няма да доведат до някакъв по-различен резултат, в сравнение с имаме в този момент. Готов съм да си потегли във всеки миг. Това е политика ”, съобщи министър Попов.

„ От 10 години дублирам, че въглищата нямат бъдеще и най-късно до 2030 година те ще затворят. Много е значимо да се следят договарянията на годишните конференции за климата. Там доста ясно споделят накъде върви светът и Европа. Проблемът не е толкоз, че ще се затворят въглищата, а че не бяхме подготвени за този развой и в този момент би трябвало доста бързо да се случи преходът ”, сподели екоминистърът.

„ Марица изток ” е район с необикновен капиталов капацитет. Там могат в границите на 10 г да се влагат 20-30 милиарда евро. Ние обаче би трябвало да създадем по този начин, че вложителят да се усеща спокоен ”, разгласи.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР