Нормално е когато са замразени едни преговори, да се размразят

...
Нормално е когато са замразени едни преговори, да се размразят
Коментари Харесай

Акад. Денков: Никога и по никакъв начин не е обсъждана смяна на директори на училища или пък на учители

Нормално е когато са замразени едни договаряния, да се размразят от същата обстановка, в която са били замразени. Трябва да стартираме още веднъж да си приказваме, с Мария Габриел не сме спирали да приказваме, даже имам нейното позволение да кажа, че през днешния ден сме си говорили по телефона. Казахме си, че е значимо да се успокоят страстите, които изригнаха след тези записи. Често те се преразказват погрешно, в тях има детайли, които би трябвало да се разясняват, и по тази причина е значимо да се успокои страстта, и да се влезе в диалог.

Това сподели акад. Николай Денков от Политическа партия пред БТВ.

Мария Габриел сложи пред мен въпрос за правилата - по какъв начин ще се ръководи, по какъв начин ще се сменят фрагменти. Всъщност аз съм изцяло склонен с нея. След този запис в частта му със промяната на фрагменти аз незабавно се обадих и споделих, че аз съм на другия завършек на спектъра - че всичко би трябвало да се прави умерено и законно, със съответните наредби за състезания.

Нека да напомня, че това е съвещание, почнало в 22 ч. през нощта. Причината това съвещание да се организира през нощта е, че ние искахпме да помогнем на Мария Габриел и на ГЕРБ при връщането на мандата да не са в обстановка " всичко завърши ", а да дадем положителен знак - че първият мандат завършва с вяра, че ние можем да осъществяваме втория. И защото трябваше да се реагира бързо, направихме съвещание на Народно събрание, и първия вероятен образец беше вечерта, с цел да имаме извънредно решение на другия ден. Затова направихме това съвещание през нощите. Беше прочувствено и с напрежение, всеки разбираше какъв е залога. Крайният резултат също беше на кантар, и оттова моят апел към слушателите е да бъдат по-толерантни, сподели Денков.

Действително една от тематиките в записа беше, че би трябвало да се създадат промени в записа, само че тя беше обърната тъй че надали не би трябвало да се съгласува кои да са хората с непознати служби. Това е тъй като се приказва бързо, никой не чака да се приказва като на изявление - смисълът беше, че шефовете на служби би трябвало да има достъп до оперативна информация, която нормално идва от непознати служби. Това е общоприета процедура тя постоянно се е правила и отново ще се прави. И значи, че в случай че има номиниран човек за поста, то той би трябвало да има достъп до съответните равнища ва информация на партньорските служби, в това число и в НАТО, Европол, и други, изясни Денков. Казано по къс метод, закупи напълно друга визия, обаче.

Относно подмяната на " учители ", както се приказва с записа, Денков разяснява: " това е цялостна небивалица на хората, които поучават Борисов, тъй като той го сложи през вчерашния ден като тематика, по-късно беше развита от някогашния учебен министър. Никога и по никакъв метод не е обсъждана промяна на шефове на учебни заведения или пък на учители. Ставаше дума за шефове в администрацията, както и в МОН ", сподели Денков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР