Нормално е да се правят промени, когато са ясно мотивирани,

...
Нормално е да се правят промени, когато са ясно мотивирани,
Коментари Харесай

Демерджиев: Алексей Петров е тясно свързан с актуалните политически процеси

Нормално е да се вършат промени , когато са ясно стимулирани , разяснява някогашният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка рокадите в отрасловото министерство.

„ За 10 месеца аз и моят екип сменихме 4 регионални шефове, в този момент са заменени повече от половината единствено за 2 месеца. Това са хора, които са назначавани от Бойко Рашков. Новият министът има право да прави тези смени, само че когато сменяш повече от половината шефове, би трябвало да се мотивираш ясно, тъй като всяко едно такова деяние е явен сигнал както към обществото, по този начин и към Министерство на вътрешните работи. Тези хора се изправят против извънредно тежка престъпност и в случай че те нямат увереността, че единствено в резултат на качествата и резултатите им могат да бъдат заменени, доста мъчно може да се чака от тях дейно противопоставяне на престъпността. Липсата на доверие би трябвало да се стимулира “ , изясни той за „ БНР “.

Премиерът е изискал от министъра на вътрешните работи избрани дейности и той дружелюбно е сменил позицията си , счита Демерджиев във връзка. По думите му основният секретар не е назначен еднолично от президента, а е гласуван от държавното управление .

Ситуацията сега не е такава по отношение на тази през 2021 година и е по-спокойна , разяснява Демерджиев. Според него в този момент липсват ясно изразени претекстове – коя работа не прави отговорностите си качествено и за какво ръководителят й би трябвало да бъде заменен.

„ Сега под формата на разнообразни лозунги и заявления праволинейно се осъществя сюжета от изтеклите записи. Там ясно се споделя кои са стъпките и те се правят, без значение че обществото се опълчва на това. Това явно е решено доста обратно във времето и в този момент се търсят разнообразни оправдания “ , посочи той.

Демерджиев е безапелационен, че показното ликвидиране на Алексей Петров е безусловно неприемливо . И добави, че закононарушението е осъществено демонстративно и без никакво терзание от причинителите.

„ Алексей Петров е тясно обвързван с настоящите политически процеси “, разкри той, отбелязвайки, че повече от 5 години в България „ никой не си позволяваше да прави такива закононарушения “.

„ Когато създаваш такива земетресения в системата за сигурност, не може да не очакваш, че страната ще отслабне, респективно бранш „ Сигурност “ ще отслабне. Това са разумни последствия “ , сподели той, допълвайки, че съгласно него убийството на Петров е въпрос на национална сигурност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР