Нормално е да се чувствате уморени и сънливи след тежка

...
Нормално е да се чувствате уморени и сънливи след тежка
Коментари Харесай

Десет заболявания, които причиняват умора и сънливост

Нормално е да се чувствате изтощени и сънливи след тежка физическа или умствена активност. Обичайното е, че след отмора силата се възобновява и дейностите могат да се възобновят без проблем.

По принцип умората и сънливостта са два механизма, с които тялото би трябвало да покаже, че разходът на сила доближава своя предел. Затова би трябвало да се храните и да си почивате, с цел да се възстановите. Ако умората към момента е налице, когато вършиме това, може да има здравословен проблем.

Някои болести имат резултат върху повишението на умората и съня. Осъзнавате го, тъй като спите и се събуждате, като че ли въобще не сте затваряли очи.
1. Синдром на хроничната отмалялост
Синдромът на хроничната отмалялост е комплицирано разстройство, чиято съществена характерност е мощна отмалялост, която продължава повече от шест месеца. Разпознава се, тъй като умората се утежнява доста, в случай че правите някаква активност, само че не понижава, когато спите. Нарича се още миалгичен енцефаломиелит. Причините са незнайни.
2. Безсъние
Безсънието е нарушаване, при което има компликации при заспиване или поддържане на съня. Почти постоянно това е краткотраен проблем, само че има и случаи, когато става продължителен.
3. Депресия
Много постоянно хората с меланхолия изпитват отмалялост и унесеност. Това психическо разстройство кара индивида да се усеща безпомощен или липсва мотивация да прави ежедневните си действия. В доста случаи това се демонстрира като продължителна отмалялост, макар че не се прави напрягащо деяние.
4. Инфекции
Инфекциите карат тялото да прави спомагателни дейности, с цел да се пребори с микроорганизмите. Наличната сила е ориентирана към ликвидиране на микроби или ограничение на вредите, които могат да причинят. Това води до повече отмалялост и унесеност.
5. Сънна апнея
Сънната апнея е нарушаване, характеризиращо се с спиране на дишането по време на сън. Това се случва няколко пъти през нощта, за къси интервали. Ефектът е утежняване на качеството на отмора и по-нисък банкет на О2.
6. Нарушения на щитовидната жлеза
Нарушенията на щитовидната жлеза, изключително хипотиреоидизмът, ви карат да сте по-уморени и сънливи от естественото. Това е по този начин, тъй като метаболизмът се забавя. Сънят е фрагментиран и невронната интензивност не се развива толкоз бързо, колкото би трябвало.
7. Анемия
Анемията е заболяване, при което кръвта има по-малко червени кръвни кафези от естественото или по-ниска централизация на хемоглобин. Най-честата причина е неналичието на желязо в организма. Един от типичните признаци на това положение е умората и възприятието на непрекъсната унесеност. Липсва задоволително сила за действие в всекидневието.
8. Фибромиалгия
Фибромиалгията е положение, характеризиращо се с мускулно-скелетна болежка и нараснала сензитивност в избрани точки. Един от признаците му е нараснала отмалялост и унесеност денем. В доста случаи се бърка със синдрома на хроничната отмалялост, тъй че точната диагноза е значима.
9. Сърдечни болести
Хората със запушени коронарни артерии, сърдечна непълнота или аритмии постоянно се усещат изтощени. Това е по този начин, тъй като сърцето няма силата да направи съответно стесняване, с цел да изпрати кръв в тялото. В допълнение, тези положения постоянно са съпроводени от световъртежи.
10. Диабет
Диабетът включва серия от промени, свързани с глюкозата в кръвта и в клетките. Промяната в метаболизма е обвързвана с непрекъсната отмалялост и сън при страдащите от болестта.

Още от създателя:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР