Нормалният растеж на децата и поддържаните на здраво тяло на

...
Нормалният растеж на децата и поддържаните на здраво тяло на
Коментари Харесай

Вече мина доста време откакто спрях да изхвърлям черупките на яйцата – спестих си много ядове, а резултатът е поразителен

Нормалният напредък на децата и поддържаните на крепко тяло на възрастните зависят значително от количеството на одобрявания калций и магнезий.
Ако обаче си доставяте тези два детайла под формата на неорганични добавки задоволително дълго време, то наред с изгодите, може и да си навредите, защото множеството от предлаганите добавки на пазара са токсични, мъчно се усвояват от организма, а остатъкът се натрупва в отделителната система и заплашва с формиране на камъни в бъбреците. Възможно е да предизвикат и артрит или други дегенеративни болести.
Изключително ефикасна био-органична форма за банкет на калций, която да е напълно с положителен резултат върху организма, е потреблението на стрити яйчени черупки.

Една черупка от кокошо яйце доставя сред 750 и 900 мг калций, както и величествен брой (но в лимитирани количества), от 27 микроелемента (магнезий, мед, бор, желязо, цинк, манган молибден, сяра, силиций и други). Изобщо, съставът на яйчените черупки (90 – 96% калциев карбонат) е непосредствен до този на човешките зъби и кости. Нека споменем още, че калцият е значим освен за костната система на индивида, само че и за мускулите, защото дефинира успеваемостта при тяхната контракция, както и за естествената активност на нервната система, ензимната интензивност и делението на клетките.

Освен това, в прилепналата откъм вътрешната страна на черупката ципа (мембрана) съдържа глюкозамин и хиалуронова киселина, които работят удобно за повишение на подвижността на ставите. Ето за какво, апелирам, не изхвърляйте на боклука черупките от употребяваните яйца, а ги стрийте да ги употребявате по описания по-долу метод.Необходими са ви черупките на от 5 до 10 яйца – за предпочитане е да са от отглеждани при домашни условия кокошки. (Употребете вътрешността на яйцата както желаете – да вземем за пример, направете цяла тава с крем-карамел.)

Изплаквате усърдно черупките, с цел да отмиете остатъците от белтък, само че запазвате богатата на хранителни субстанции мембрана. Сега наливате 5 ч. чаши вода (около 1 л) в емайлиран съд (тенджера), поставяте го върху нагревателната плоча на вашата готварска печка и чакате водата да заври. Изсипвате деликатно черупките във врящата вода и чакате 10-ина минути, с цел да убиете всевъзможни патогени. Отцеждате черупките и ги оставяте да изсъхнат изцяло върху лист хартия. Идва ред да ги смелете – за предпочитане е да употребявате кафемелачка пред блендер или кухненски робот – това ще ви подсигурява да получите по-фин прахуляк. Сега изсипвате яйченият прахуляк в добре почистен и подсушен стъклен буркан, затваряте го компактно с похлупак и държите буркана надалеч от топлота и влага. За сведение, черупките на 10-те яйца дават почти към 10 с.л. калциев прахуляк или 2000 мг калций.

При целесъобразен дневен банкет от 1000 мг (½ ч.л.), това значи приготвената доза да ви стигне за 3 седмици. Разпределяте дневната доза на 2 равни елементи, защото усвояването на калция е мъчно по принцип и се смята, че потенциалът на организма е към 500 мг на веднъж. Ако консумирате задоволително количество млечни храни, то занижавате дневният банкет на яйченият прахуляк до ¼ ч.л. Най-удачно е да разтворите прахът в малко вода и да изпивате течността по време на някое от главните яденета. Може да смесвате яйченият прахуляк с лимонен сок и малко мед.

Изкушаваме се да ви представим до какви изгоди за здравето ви води постоянният банкет на яйчен прахуляк за: нормализиране на кръвното налягане; контролиране на обмяната на веществата; намаляване на равнището на „ неприятния “ холестерол; попречване на остеопорозата; лекуване на гастрити и язви на стомаха или на дванадесетопръстника; профилактика при рахит или анемия при децата; дезактивиране на радионуклеиди, попаднали в тялото; лекуване на алергии; намаляване, възстановяване здравината на костите и ноктите; лекуване на акне; лекуване на хронични болести на вътрешните органи (включително и щитовидната жлеза). Дългичък лист, нали? Това ще ви накара съществено да се замислите, преди да изхвърляте яйчени черупки на боклука…

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР