Нора СтоичковаТова, че ще има американски инвестиции от държавните банки

...
Нора СтоичковаТова, че ще има американски инвестиции от държавните банки
Коментари Харесай

САЩ настъпват към Чирен

Нора Стоичкова
Това, че ще има американски вложения от държавните банки на Съединени американски щати в Чирен е хубаво. Най-сетне доживяхме по-сериозна помощ оттатък океана. Защото до момента усещахме осезателно  наличие само, когато трябваше България да подхваща ходове единствено в тяхна изгода. Навремето с американските тецове в Тракия, а в по-ново време многомилиардните покупко-продажби за изтребителите и скоро ще забележим и други, не до такава степен допустими за националния усет геополитически шашмалогии.
Но " Чирен " е значим. Елемент от националната сигурност на страната ни. Въпросът е за какво служебният кабинет точно там разреши американско финансиране. Нямаме ли задоволително пари в бюджета сами да го създадем това прословуто уголемение? Или пък просто милиардите, които изсипахме в задатък за покупко-продажби с изтребителите на чертеж, към този момент би трябвало да се развъртят и в този момент се връщат под формата на американски вложения. Въпрос на въпросите е това и е тематика от компетентността на ДАНС, въпреки и там да се държат от дълго време като колониална оттатък морска администрация.
Засега това не са изказвания, а умствени спекулации и догадки. Но комбинацията вкарване на " Уестингхаус " горивото в 5 блок и нужната за това замяна на системите за отбрана, които ще ни костват 15,5 милиона, съгласете се повдига някои основателни подозрения измежду енергийните среди у нас.
Невероятно звучи Съединени американски щати да са се устремили с мощни вложения към нашата енергетика с филантропска цел. По-скоро е противоположното, доколкото познаваме унищожителния им фасон в други колониални страни в Магреба и Арабския полуостров, които към този момент не са и толкоз страни.
Освен това поражда още един въпрос към разширението на " Чирен ", в светлината на решението на служебния кабинет да хвърли още милиони за пазаруването на " нови горива " за Държавния запас, каквото и да значи това изказване в кавичките.
За какво ни е толкоз мощен запас от горива - от септември предходната година страната ни е хвърлила много повече от 1 милиарда лв. за горивни ресурси, в случай че не се е задала мощна пушилка на хоризонта откъм Украйна. Явно страната ни се готви за нещо страховито и немислимо.
Можем да си представим, в случай че войната стане пълномащабна, че горива ще са нужни за военните цели на НАТО, да вземем за пример. Съединени американски щати и НАТО от дълго време кроят територията на България като плацдарм за удари против Русия. Даже по медиите военни специалисти и анализатори си разрешават намерено да разясняват това.
Но не можем да си представим, че служебниците са се загрижили за нас, елементарните хора, та купуват харчат толкоз за ресурси от гориво. Нито им е подобен профилът, нито им е подобен рисунъкът на слугинажа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР