Нора СТОИЧКОВАНяма как да повярваме на тъпите аргументи на износителите

...
Нора СТОИЧКОВАНяма как да повярваме на тъпите аргументи на износителите
Коментари Харесай

Политическа блокада

Нора СТОИЧКОВА

Няма по какъв начин да повярваме на тъпите причини на експортьорите на зърно, които блокираха пътя към Кулата, тъй като инспекцията на камион продължавала един час и това било отвратително.

Знаете ли кое е отвратително? Непоносимо е в рецесията да се изнася безсистемно зърно от страната, тъй като не знаем дали наесен няма да се огледаме в едни празни хранилища. Това заплашва националната сигурност, само че за зърнарите в този момент е настанала вършитбата и спирка няма.

Непоносимо е да слушаш поръчкови прогнози за олиото с довода, че в този момент има положителни предложения от Азия. А ние тука с гайдите по какъв начин ще я караме, до момента в който вие си вършиме милионите?!

Непоносимо е международно незнайни " експерти " да разсъждават по какъв начин не желаят да продават зърно на страната, тъй като нямали хранилища, в които да приберат новата годишна продукция. Зърното още не покълнало, те запържват олиото в тигана.

Истината е, че страната ще изкупува на пазарна цена пшеница, царевица и слънчоглед на Софийската стокова борса, а не на спекулативни цени, на каквито биха платили стоката на открито.

Непоносимо е също по този начин да слушаме нагли неистини, че износът на зърно бил блокиран. Как ще е блокиран! Камионите минават границите, макар че това е светотатство.

Въпросът е кой навива гайките на превозвачите тъкмо в този момент да пречат на държавното управление да си свърши работата по битката със спекулата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР