Номинираният за служебен премиер Димитър Главчев пуликува в социалните мрежи

...
Номинираният за служебен премиер Димитър Главчев пуликува в социалните мрежи
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Разговорите вървят добре

Номинираният за длъжностен министър председател Димитър Главчев пуликува в обществените мрежи красиви фотоси на красиви естествени гледки и водопад и сбит коментар към тях:  " Между диалозите, а те вървят добре ", евентуално визирайки диалозите за длъжностен кабинет и имената на министри. 

В съботния ден (30 март) п резидентът Румен Радев възложи публично на претендента за длъжностен министър-председател Димитър Главчев  да предложи състав на служебно държавно управление.

" Този мандат би трябвало да бъде изпълнен до седем дни ", акцентира президентът и съобщи, че нито непосредствено, нито индиректно ще взе участие в съставянето на държавно управление. 



" Ще показва състав на държавно управление, равно далечен от всички политически сили - от специалисти, неопетнени, некорумпирани и с положително име в обществото. Сигурен съм, че такива хора има и във ведомствата, и в министерствата, които могат да поемат тези функционалности ", подсигурява пред Радев Главчев и добави:  " Напълно съм наясно, че главната функционалност на служебното държавно управление е организирането на почтени избори, само че главната функционалност на всяко ръководство е да усъвършенства живота на жителите. Ще продължа да одобрявам евроатлантическия път на България. Ще направя по този начин, че да не се срамувате при подписването на указа за държавно управление ". 

Ще се стремим към избори " две в едно ", з а да спестим и средства, и време на гласоподавателите, сподели и пред публицистите на излизане от президентството претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев. Няма период в Конституцията, само че рационалният период е една седмица, сподели той в отговор на въпрос какъв брой време ще му е належащо за сформиране на държавно управление. 

" Упреците към мен са, че съм ярка политическа фигура, само че от две-три години тази бляскавост избледня, а отпреди месеци напълно я няма ", уточни още Главчев уточни, че още в понеделник ще подаде заявление за неплатен отпуск от Сметната палата.

Кой е Димитър Главчев?

Димитър Главчев е определен за ръководител на Сметната палата. На 28 юли 2023 година от актуалното Народно заседание., след като беше номиниран от ГЕРБ-СДС. Той получи 148 гласа " за ", 34 - " срещу ", 6-ма се въздържаха. " За "   гласоподаваха ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи, съгласно информация в интернет страницата на Народното събрание.

Главчев е роден в София, сочи информация на уеб страницата Сметната палата. Магистър по интернационалните стопански връзки и по счетоводна отчетност от Университета по национално и международно стопанство. Дипломиран експерт-счетоводител, регистриран инспектор в Института на дипломираните експерт-счетоводители. Притежава над 30 години професионален стаж в региона на одита, финансовия надзор и счетоводството. Повече от 20 от тях са в региона на самостоятелния одит, в това число задължения за контрактувани процедури по планове, финансирани от Европейски Съюз.

Народен представител и член на Комисията по бюджет и финанси от 41-ото до 46-ото Народно заседание. Заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси и ръководител на Постоянно настоящата подкомисия по отчетност на обществения бранш в 41-ото Народно заседание.

Председател на 44-ото Народно заседание за интервала 19.04.2017 – 17.11.2017 година Заместник-председател на 43-ото Народно заседание. Председател на Комисията за наблюдаване на активността на Държавната комисия по енергийно и водно контролиране в 41-вото Народно заседание. Ръководител на делегациите на Интерпарламентарния съюз, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа в 44-то Народно заседание.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР