Номинираният за премиер от Има такъв народ Пламен Николов представи

...
Номинираният за премиер от Има такъв народ Пламен Николов представи
Коментари Харесай

Пламен Николов официално представи втория проектокабинет на Има такъв народ

Номинираният за министър председател от " ИТН " Пламен Николов показа лист на претендентите за министрите пред публицисти в Народното събрание.

Първото усещане е, че проектокабинетът е формиран най-вече от партийни фигури от новосъздадената политическа групировка на Слави Трифонов

Ето и предложенията за министри:

За министър на на финансите е номиниран депутатът Пламен Данаилов. Той сега е народен представител от Има Такъв Народ. Завършил е УНСС със компетентност финанси; счетоводство и надзор. Над 20 година е бил на висши управнически длъжности в огромни интернационалните компании. Управител на консултантска компания в областта на финансовите услуги.

За министър на стопанската система е препоръчана Десислава Димитрова. Тя също е участник в кастинга за политица на Слави Трифонов, в който взе участие и номинираният за министър председател Пламен Николов. Десислава Димитрова е шеф и притежател на компания „ БИО СТОПАНСТВО ЛОПЯНКО “ ЕООД, сертифициран специалист по Кръгова стопанска система от Michigan University, USA и Wageningen University, Netherlands, с над 15 години интернационален опит в региона на кръговата стопанска система и хранително-вкусовата индустрия в България и чужбина. Председател е на Бюрото на съвета “Кръговата стопанска система - Зелената опция за България “ към БТПП.

Енергийното министерство би трябвало да бъде поето от Александър Николов, който сега е заместител на служебния енергиен министър Андрей Живков. До влизането му в служебното държавно управление Николов не бе прочут на необятната общност. При назначението му за зам.-министър бе посочено, че има дълъг мениджърски опит в областта на телекомуникациите, финансите, вложенията и финансовите пазари. Бил е изпълнителен шеф на фонд за рисков капитал, управлявал е стратегически планове, разрастващи новаторски финансови технологии. Магистър по финанси от УНСС. Водил е лекции по фючърси, варианти и ръководство на вложения. Притежава спомагателни квалификации, ориентирани към цифрова промяна на бизнеса, като настоящо работи и по дисертационна тематика в същата сфера.

За здравен министър е повдигнат урологът Силви Кирилов, който е един специалистите на Има Такъв Народ в здравния бранш. Бил е шеф на Агенцията по трансплантациите, както и на няколко лечебни заведения - " Александровска " по времето на Национална движение „Симеон Втори", а по-късно и на частните МБАЛ " Доверие ", " Уни Хоспитал ".

Да управлява Министерството на превоза и осведомителните технологии е номиниран Гроздан Караджов, някогашен депутат в 43-ото Народно събрание от Реформаторския блок, където бе и ръководител на транспортната комисия. Той е правист по обучение, само че повече е прочут като специалист по телекомуникациите като е специализирал бизнес мениджмънт в тази сфера в Япония. В интервала 1996 – 2011 година е основен секретар на Комитета по пощи и далекосъобщения, основен секретар на Министерство на превоза и известията и ръководител на Съвета на шефовете на БТК. От 2001 до 2004 година Гроздан Караджов е изпълнителен шеф на фондация " Демокрация ".

За министър на правораздаването този път е препоръчан юрист Момчил Иванов. Иванов е юрист и регионален координатор на Има Такъв Народ за област Велико Търново. Завършил е история и право във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий ”. Адвокат е по цивилен и търговски каузи, учител по комерсиално и гражданско право в Юридическия факултет на ВТУ, а в интервала 2009-2012 година е бил хоноруван учител в Стопанската академия “Димитър Ценов ” в Свищов. Той има опит в политическия живот, бил е деятел на Съюз на демократичните сили.

Петър Илиев е номиниран този път за министър на вътрешните работи . Той е правист. Завършил е магистратура в СУ с цялостно отличие. Специализирал е британско комерсиално право и право на Европейски Съюз в Бъкингамския университет във Англия. Специализирал е и американско право в Ню Йорк. Преподавател по конституционно право в СУ. Доктор по право и създател на редица изявления на юридическа тематика. Лауреат е на оценката " Адвокат на годината ". Говори 4 езика. На 43 година

За министър на младежта и спорта е повдигнат още веднъж Радостин Василев, също правист и сега народен представител от Има Такъв Народ. Специалист е по спортно право, занимава се процесуално посланичество пред ФИФА и УЕФА. 

Има Такъв Народ още веднъж залагат на Теодора Генчовска да управлява Министерството на защитата. Тя е специалист по защита и въоръжени сили. Възпитаник на военната академия та е минала и през редица спомагателни квалификации в Германия, Англия, Италия и Съединени американски щати. Професионалната й кариера започва в генералния щаб на българската войска. Последователно минава през всички равнища, достигайки до шеф на отдел " НАТО и Европейски Съюз " в МО. Участвала е в български делегации на срещите на върха на НАТО в Турция, Уелс, Полша и Белгия. Говори 2 езика. На 50 година

За външен министър още веднъж е номиниран дипломатът от кариерата Ради Найденов. Той последно беше дипломат в Швейцария. Бил е дипломат и в Германия и Австрия. Беше заместник-министър на защитата в държавното управление на Национална движение „Симеон Втори" и Движение за права и свободи в интервала 2001 - 2002 година, а по-късно бе шеф на кабинета на премиера Симеон Сакскобургготски до 2005 година В служебното държавно управление на Огнян Герджиков през 2017 година Ради Найденов беше министър на външните работи.

Предложеният за районен министър инж. Георги Георгиев е координатор на експертната група на Има Такъв Народ по районно развиване и инфраструктура. Има консултантска компания, ръководеща планове в региона на строителството, управлявал е екипа, създал методиката за пресмятане на " доста противоречие " в региона на гражданската конфискация, бил е основен секретар на Съюза за стопанска самодейност и член на Националния съвет за тристранно съдействие, написа на уеб страницата на Има Такъв Народ.
 Христо Иванов: Ако това са имената, това не е държавно управление на смяната Христо Иванов: Ако това са имената, това не е държавно управление на смяната
Ако имената на хората в проектоправителството, които се появиха в медиите, дават отговор на действителността, ние не можем да кажем, че тов...

Министерството на културата би трябвало да се поеме от Георги Султанов, който е оперен актьор, с 23-годишен стаж. 

За претендент за агроминистър е избран Пламен Абровски, който бе номиниран за поста и в първия проектокабинет на Трифонов. Юрист по обучение, само че преди да се отдаде на адвокатството преди три години, има сериозен опит в интернационалните институции в бранша. Работил е няколко години в непрекъснатото посланичество на България в Брюксел с сектор " Директни заплащания ", в Програма за развиване на селските региони, държавни помощи и горски бранш. Бил е също специалист в Института по агростратегии и нововъведения и юрист в Българската организация по сигурност на храните. Работил е още като основен помощник по " Управление на Европейски стратегии и планове " в отдел " Оценка на планове и договаряне ", Главна дирекция " Оперативна стратегия околна среда ".

За Ивайло Кожухаров и този път е предназначен постът за министър на туризма . Той е управител на българска хотелска верига. Има повече от 10 години опит като управител в областта на хотелиерството, има магистърски степени по " Икономика и организация в туризма " и " Маркетинг ". Член е на УС на ВАНЕ и контролния съвет на Сдружение " Национален Борд по туризъм ".

Министерството на образованието пък да се поеме от Велислава Петрова. В първия план за кабинет тя бе препоръчана за здравен министър. Петрова е български академик, лекар по вирусология от университета в Кеймбридж и експерт в областта на здравното законодателство и имунизациите в Глобалният алианс за ваксини и имунизации (GAVI) в Женева от края на 2020 година Заради експертизата си тя бе и чест посетител в медиите по време на пандемията. Петрова е на 31 година и е родена в Сандански. 

За общественото министерство е издигната Теодора Пенева, която е " специалист по енергийна беднотия и обществена политика ". Пенева има специализации по стопанска система и ръководство по браншове – енергетика, инфраструктура и обществени услуги, в СУ " Св. Климент Охридски ", както и " Управление на институциите за обществена работа ". В Пекинския университет е приключила " Международна стопанска система ". Притежава над 17 години удобен и управнически опит в проучванията на пазари, браншове и браншове, както и в създаването на тактики за развиване на активността на компании в Китай и за развиване на обществени услуги в България.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР