Номинираният за министър-председател на Италия Карло Котарели каза, че са

...
Номинираният за министър-председател на Италия Карло Котарели каза, че са
Коментари Харесай

Появиха се нови възможности за съставяне на правителство в Италия

Номинираният за министър-председател на Италия Карло Котарели сподели, че са се появили " нови благоприятни условия " за сформиране на държавно управление въз основа на резултатите от парламентарните избори на 4 март, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Той се срещна през днешния ден с президента Серджо Матарела, който му разпореди при започване на седмицата мандат за сформиране на служебно държавно управление, откакто двете антисистемни партии - Движението " Пет звезди " и Лигата, не съумяха да образуват коалиция през уикенда, съобщи ДПА. Няма информация какво е било решено на срещата.

Двете партии споделиха, че ще употребяват парламентарното си болшинство, с цел да саботират съставянето на служебно държавно управление, управлявано от Котарели.

Източник от Лигата съобщи през днешния ден, че неговата партия няма да блокира решения, които може да уредят незабавни въпроси, само че добави, че желае да бъдат създадени нови избори допустимо най-скоро, съобщи " Ройтерс ".

Матарела разгневи популистите с отхвърли си да одобри кандидатурата на оферти за министър на стопанската система евроскептик Паоло Савона. " Ройтерс ", цитира източник, непосредствен до " Пет звезди ", съгласно който партиите се пробват да реализират компромис за различен човек, който да оглави министерството на стопанската система.

Хора, близки до диалозите, предизвестиха, че възможностите за помиряване на разликите сред водачите остават проблем, написа " Файненшъл таймс ". В сряда сутринта Салвини настоя за нови избори. " Това е моят апел: Серджо Матарела би трябвало да ни каже деня на вота и италианците ще раздадат правдивост за случилото се ", уточни той. Ди Майо, който е по-склонен да възобнови договарянията, сподели: " Пред нас има два пътя: или даваме рационално решение за държавното управление на (Джузепе Конте), или гласуваме незабавно ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР