Номинираният за Икар и Аскеер моноспектакъл Виктория“ гостува на публиката

...
Номинираният за Икар и Аскеер моноспектакъл Виктория“ гостува на публиката
Коментари Харесай

Моноспектакалът „Виктория“ тръгва на турне през март

Номинираният за " Икар " и " Аскеер " моноспектакъл " Виктория “ гостува на публиката в няколко български града през март.След двеуспешнипредставления във Варна,сега на актрисата Деница Даринова и на режисьора Йордан Славейков следва да се срещнат с публиката в Пловдив, Пазарджик и Габрово.

 

В Пазарджик „ Виктория “ гостува на 4 март в границите на фестивала " Мартенски сценичен маратон " с уредник „ Младежки дом-Пазарджик “.В Пловдив спектакалът ще се играе на 17 март на сцената на независимия театър " Хенд ".

 

А на 3 април 2024 ще е част от " Соло Акт ", Международен фестивал на монодрамата в Габрово, проведен от държавна такса " Рачо Стоянов ".

 

В София монодрамата " Виктория " може да бъде гледана в " I am Studio "   на 21.02 и 23.03. от 19.30 часа.

 

Спектакълът „ Виктория “ е номиниран за “Икар ” 2023 в категория “съвременен драматургичен текст ” и за “Аскеер ” 2023 в категория “моноспектакъл ”. Спектакълът се реализира с поддръжката на Министерство на културата и “Elly Media and Advertising ”. Драматургията и режисурата е на Йордан Славейков Сценография и костюми - Юлияна Войков, афиш - Гео Карл Павлов.

 

“Виктория ” е опитът на една жена да разбере за какво не получава единствената обич, която се поставя на всяко човешко същество- тази на майката.

 

“Виктория ” е и пиеса за всички съдбоносни избори, които вършим, са самотата, която тези избори носят със себе си, за страха и измяната.

 

В последна сметка “Виктория ” е ода за любовта, която не признава религии, светове, граници и носи със себе си светлина, даже когато в близост царува мрак.

 

„ Това е пиеса за другите хора, за хората, които не се вместват в общоприетите правила - които са черната овца, камъчето в обувката или петото колело на каруцата. Но в действителност това е пиеса за обич и за неналичието на обич. Моето пояснение в обич към другата жена, която не се вписва. Какво се случва, в случай че нашият непосредствен човек майката не ни заобича и какво се случва, в случай че ние се влюбим в различен човек, който е от друга вяра ”, изясни за посланията в пиесата Йордан Славейков.

 

Пиесата е написана от Йордан Славейков по време на пандемията и се появява в началото като цифров план в youtube. Девет професионални актриси от девет разнообразни страни - Северна Македония, Беларус, Грузия, Русия, Латвия, Украйна, Швейцария, България Англия, снимат с видеокамери монолози от пиесата на девет езика. 

 

В момента моноспектакълът се играе в България и в Република Северна Македония, малко преди да стартира войната в Украйна беше поставено началото на подготовките в Ровно, които са страдание бяха прекратени.

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР