Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна неизпълнен първия

...
Номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна неизпълнен първия
Коментари Харесай

Мария Габриел върна неизпълнен първия мандат

Номинираната за министър председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел върна несбъднат първия мандат за сформиране на държавно управление. До досието без състав на Министерски съвет се стигна, откакто групировката на Бойко Борисов и обединението „ Продължаваме Промяната - Демократична България ” реализираха единодушие за ротация на министър-председателя.
Прочетете още
" Папката, която връщам е празна, тъй като в нея и от името на ПГ на ГЕРБ-СДС, няма да позволи да има имена на хора, които не са резултат в резултат на открити и ясни диалози, на основата на правила и отговорности, а са резултат на подмолни сделки. Това не бих го позволила. Заедно с акад. Денков, водачите на двете обединения имаме ясно виждане за това, че вторият мандат би трябвало да бъде народен и той да търси поддръжката на това конституционно болшинство. Заедно с тях имаме единодушие за това двете сили да излъчват министър-председател и зам.-министър ръководител на ротационен принцип ”, изясни пред президента Габриел.

Радев благодари за напъните да бъде формиран кабинет.

„ Когато първият мандат не успее, всеки идващ значи още по-тежки, а от време на време и мъчно обясними взаимни отстъпки и опасности за обществото. Пътят, по който сте се насочили, изисква доста интензивна работа и връзка пред българското общество ”, уточни Радев.

Идеята е възможният предстоящ постоянен кабинет да работи 18 месеца. В първите 9 от тях министър председател да бъде Денков, а Габриел - вицепремиер и министър на външните работи. Във втората половина на обозначения интервал пък министър-председател да стане Габриел, а Денков да бъде неин заместител.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР