Номинацията от 11 членове от ВСС за мен означава огромно

...
Номинацията от 11 членове от ВСС за мен означава огромно
Коментари Харесай

Гешев се сравни с Кьовеши, обяви работодателят на обвинения за атаката за НАП за киберизнудвач

Номинацията от 11 членове от Висш съдебен съвет за мен значи голямо доверие – не толкоз към мен, а към сътрудниците, с които работим през последните години. Нямам право да излъжа това доверие, а против това доверие стои и отговорност. Това съобщи единственият до момента претендент за основен прокурор Иван Гешев.
На пряк въпрос какъв брой огромно съревнование ще има, откакто е единствен претендент и единствено правосъдният министър може да издигне различен, което в никакъв случай не се е случвало до момента в историята, Гешев отвърна пред Българска национална телевизия, че това не изключвало дали има съревнование, тъй като и Лаура Кьовеши била единствен претендент за началник на Европейската прокуратура. Припомняме, че в действителност Кьовеши се състезава с още двама претенденти за поста на началник на европрокуратурата – французинът Жан-Франсоа Бонер и германецът Андрес Ритер. Залогът тук е по-голям – оцеляването на всевъзможни олигарси, мутри, против които водим каузи, добави зам.-главният прокурор.
Нямам от какво да се тормозя, да се срамя, аз съм средностатистически жител, продължи Гешев. Той разяснява и, че жена му нямала жилище в квартал „ Изгрев ” или квартал „ Изток ”, до момента в който говореше по какъв начин няма да защо да се изяснява от имотна позиция. Припомняме, че излязоха съществени данни, че дамата на Гешев е обвързвана с Александър Ваклин – главният очевидец и апетитен за пострадал по делото „ Иванчева ”. Повече детайлности си припомнете в този материал!
Попитан кой ще го нападна, Гешев отговори „ политическият кръг към подсъдимия Прокопиев ”. След това били олигарсите, които са в ареста или следва да влязат в ареста, а след това идвали мутрите, някои държавни чиновници. Всички те имали общ интерес – да няма работеща прокуратура, с цел да можело да харчат откраднатото.
Гешев отвърна и на някогашния правосъден минситър Христо Иванов и по какъв начин казвал, че Иванов „ внезапно е възмъжал ”, а до момента в който бил министър, казвал на общи съвещание с премиера Бойко Борисов единствено „ Да, господин Борисов ”. И предизвести Иванов „ доста да внимава, по-внимателно да използва ” избрани термини. Кръгът към него употребява болшевишки способи – те са част от българската номенклатура, акцентира зам.-главният прокурор, като употребява и определението „ десни екстремисти ”, като отбрани сегашната административна конструкция и ситуацията на прокуратурата в правосъдната власт и по отношение на изпълнителната власт. Представете си какво щеше да се изсипе върху мен, в случай че да вземем за пример разясних избор на ръководителя на Адвокатската гилдия.
Като „ болшевишки, пропагандни клишета ” дефинира Гешев и изказванията, че е кандидатура на Делян Пеевски. Зам.-главният прокурор изясни, че го виждал единствено един път – при снемане на пояснения за кореспонденция, само че не сподели каква е била тази кореспонденция.
Атаката против Национална агенция за приходите
Що се отнася до хакерската офанзива против Национална агенция за приходите, зам.-главният прокурор разяснява, че се развива обстановка, при която жертвата т.е. Национална агенция за приходите била отговорна. Той счита, че обвиненият Кристиян Бойков е просто оръдие, а TAD Group работела като киберизнудвач, била " кибертерорист ". Гешев разгласи и, че това е координирана офанзива против страната, тъй като " Демократична България " поискала оставката на финансовия министър Владислав Горанов.
Гешев разгласи и, че единият от арестуваните служебни компютри на Бойков бил към този момент отворен – единствено за 10 дни. Неслучайно TAD Group не желаеха да дадат ключовете – не го направиха, тъй като вътре има информация за нерегламентиран достъп до 106 бази данни на Национална агенция за приходите, съобщи зам.-главният прокурор. Вижда се опит за хакване на застрахователни сдружения, на търговски организации – „ евентуално става въпрос за хакерство, само че несъмнено не е бяло ”, изясни Гешев. По думите му, било осъществено търсене с ЕГН на Бойко Борисов, на Делян Пеевски, като това било в директория BIVOL. Зам.-главният прокурор категорично повтори, че главната активност на TAD Group била киберизнудване, само че имала и политическа активност.
Концепция
По въпроса по какъв начин би трябвало да се развива прокуратурата, Гешев отвърна, че желал прокуратура, която да е отворена към проблемите и болките на хората. Попитан какво ще промени първо, зам.-главният прокурор отвърна, че прокуратурата била в най-хубавата си кондиция въобще и посочи, че не е последовател на революциите.
Зам.-главният прокурор отбрани и Специализираната прокуратура плюс Специализирания углавен съд, само че уточни, че окръжните прокуратури трябвало да са по-активни, в това число в медиен аспект. Специализираните наказателни структури са европейски модел – „ болшевишка неистина ” било противоположното изказване, съгласно Гешев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР