Номинацията на Мария Габриел е пореден жест на това политическо

...
Номинацията на Мария Габриел е пореден жест на това политическо
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Мария Габриел е с европейска биография. Нейните ценности съвпадат с политическото семейство на ПП-ДБ

Номинацията на Мария Габриел е следващ жест на това политическо пространство. Тя е политик с европейска биография, чийто визии и полезности съответстват с тези на политическото семейство, в което са ПП-ДБ. На тях няма да им е елементарно да кажат за какво няма да поддържат проектокабинет “Габриел ”. Ще забележим дали Българска социалистическа партия и Директива за птиците ще намерят пресечна точка с ГЕРБ по този въпрос.

Това съобщи политологът Димитър Ганев от Изследователски център „ Тренд “ пред Нова нюз.

По думите му възможна рокада в лидерския пост в ГЕРБ би отворила още веднъж преговорния развой. „ Ако Борисов не е отпред на ГЕРБ, не се знае какво ще съставлява ГЕРБ като партия. Много от гласоподавателите гласоподават за ГЕРБ поради Борисов, не поради самата партия “, сподели още той.

Според него възможностите за кабинет сред ГЕРБ и ПП-ДБ не са изчерпани. И добави, че в случай че този кабинет не мине с първия мандат и от ПП-ДБ не престават да упорстват за проектокабинета “Денков ” е ясно, че отиваме на избори през септември.

„ Единственият варант е, в случай че Петков и Василев създадат компромис и се стигне до експертен кабинет, с ясна законодателна стратегия. Експертите да са посочени от двете огромни партии, а министър-председателят да е еднообразно далечен и от двете. Това за мен са възможностите да се осъществя вторият мандат. В този парламент ще се тестват двата разновидността – коалиция на ГЕРБ и ПП-ДБ, в този момент ще се опитва втората настройка с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. От Има Такъв Народ не зависи никаква настройка. Те могат да се включат дружно с Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, само че това не трансформира структурата “, разяснява Ганев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР