Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е лоша

...
Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е лоша
Коментари Харесай

Зарков: Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правосъдието е толкова скандална и абсурдна, че граничи с провокация

„ Номинацията на Данаил Кирилов за министър на правораздаването е неприятна вест. Тя е толкоз скандална и неуместна, че граничи с провокация. Провокация към публичното мнение, към юридическата общественост, като такава. Сякаш се пробват да тестват до къде може да стигне търпението на българските жители. За нас това самообладание е изчерпано “. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков на конференция в централата на партията. Според него това е явен знак, че държавното управление няма нито концепция, нито предпочитание да преодолее проблемите пред българската правосъдна система и да подсигурява на жителите ни обикновена правдивост. „ Данаил Кирилов не може да бъде поръчител за качествена правосъдна промяна. Всъщност той е тъкмо противоположното.

Последните две години той показва всички неприятни практики на законодателството, които човек може да си показа – тъпчене на правилника, на всички правила за социална разискване, налагане на мнение, некадърност да чуе какъвто и да е друг мотив, даже и от специалисти “, разяснява Зарков. По неговите думи Кирилов има съвсем нечовешка целенасоченост да извършва всяка волност на своите политически опекуни. „ Тази целенасоченост го вкарваше съвсем непрестанно в бутафорни обстановки, в които един ден уверено твърдеше едно, на идващия ден още по-убедено защитаваше противоположната обстановка “, сподели още националният представител. Зарков изясни, че през днешния ден министър председателят го номинира, като му дава задача да направи по този начин, че общинските съветници да бъдат в обсега на прословутия антикорупционен закон. „ Именно господин Кирилов е вносителят на предложенията, с които общинските съветници се изваждат от този обсег. Той го направи на два пъти – един път предходната година, когато удължиха периода за приложение на закона във връзка с общинските съветници, и повторно, когато преди месеци вкара законопроект, с който да избави общинските съветници от тези инспекции. Аз не мога да се сетя за законодателен скандал в последните две години, в които Данаил Кирилов да не е персонално забъркан “, безапелационен е Крум Зарков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР