Номинацията му обаче най-напред ще трябва да бъде одобрена на

...
Номинацията му обаче най-напред ще трябва да бъде одобрена на
Коментари Харесай

Стою Стоев от ПП-ДБ е спряган за шеф на парламентарната комисия по правни въпроси

Номинацията му обаче на първо време ще би трябвало да бъде утвърдена на съвещание на парламентарната група през днешния ден следобяд.

 

Очаква се Стоев да заема позицията единствено три месеца, откакто предходната седмица ГЕРБ и " Продължаваме промяната " - " Демократична България " реализираха съглашение за ротационно председателство на Народното събрание и на правната комисия. Ако след три месеца към момента имаме работещ парламент, той ще бъде заместен от представител на ГЕРБ, а пък на мястото на сегашния ръководител на Народното събрание Росен Желязков ще застане Никола Минчев от " Продължаваме промяната " - " Демократична България ".

 

Припомняме, че Стою Стоев бе народен представител в 47-ото и 48-ото Народно заседание от " Продължаваме промяната ", като и в двете бе член на комисията по конституционни и правни въпроси. След вота на 2 април влезе като народен представител в 49-ия парламент от Пловдив-област.

 

Бъдещият ръководител на правната комисия, както и всички останали шефове на комисии ще би трябвало да бъдат гласувани от Народно събрание евентуално още на следващия ден (26 април), когато следва народните представители да одобряват правилника си за работа и да преминат към същинската законодателна активност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР