Номинациите от парламентарни групи са на ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова,

...
Номинациите от парламентарни групи са на ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова,
Коментари Харесай

Депутатите в комисия изслушват тримата кандидати за Конституционн...

Номинациите от парламентарни групи са на ГЕРБ-СДС - Десислава Атанасова, на " Продължаваме промяната - Демократична България " - Борислав Белазелков, и на " Възраждане " - Цвета Рангелова. 

 

Преди седмица бе установено, че е направена инспекция по документите. И тримата претенденти са показали нужните документи. 

 

На днешното чуване в Комисията има голям брой депутати от разнообразни парламентарни групи, както и представители на неправителствения бранш, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кандидатурата на Борислав Белазелков бе показана от Никола Минчев от ПП-ДБ. Минчев уточни, че Белазелков има близо 40 години юридически опит, бил е арбитър във Върховния касационен съд, учител, почитан в юридическата общественост, взел участие е в правенето на редица законови промени.

 

Кандидатурата на Десислава Атанасова бе показана от Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС. Атанасова има нужния юридически стаж, сподели Захариева и добави, че Атанасова е била юрист и юрист, един от най-опитните парламентаристи, депутат е от 2009 г.  досега. Участвала е в десетки комисии. Била е министър на опазването на здравето.

Кандидатурата на Цвета Рангелова бе показана от водача на " Възраждане " Костадин Костадинов. Рангелова има над 20 години адвокатска процедура. Работата й е обвързвана със отбрана във всички сфери на правото. Била е измежду управителните органи на адвокатурата. Освен това е публично ангажирана персона. Била е два мандата народен представител, а също и общински консултант, сподели още Костадинов.

 

ФрогНюз

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР