Ноктите ни са подложени на какво ли не– лакираме ги,

...
Ноктите ни са подложени на какво ли не– лакираме ги,
Коментари Харесай

Видът на ноктите говори за здравето ни


Ноктите ни са подложени на какво ли не– лакираме ги, слагаме им гел, замърсяваме ги с разнообразни препарати, удряме ги. Това може да докара до ненужни болести и инфекции. Бели петна, розов отенък, разслояване и други промени могат да бъдат признаци на разнообразни болести.

Някои белодробни, сърдечни и чернодробни проблеми си личат по ноктите.

Тези на краката се деформират най-много поради неуместни обувки, до момента в който ноктите на краката са изложени повече на външните фактори на средата.

Удебелени нокти



Задебеляването на нокътната плочка може да се дължи на проблеми като анемия, чернодробно заболяване, липса на пълноценна храна.

Жълти нокти

Гъбичните инфекции са една от най-честите аргументи за жълтеникавото оцветяване на ноктите. След като инфекцията се задълбочи, нокътната плочка може да се удебели и разслои. В някои редки случаи жълтите нокти могат да бъдат показателни и за болести на щитовидната жлеза и белия дроб.

Синкави нокти

Ако ноктите ни са със синкав нюанс, това може да е показателно, че тялото ни не получава задоволително О2. Проблемите с белия дроб и сърцето

също могат да доведат до такова оцветяване.

Разслоени нокти

Понякога разслояването е ранен симптом за псориазис, а в други случаи е породено от инфекциозен артрит.

Напукани нокти



Напуканите или цепещи се нокти, които са с жълтеникав нюанс, също са симптом на гъбична зараза. Заболявания на щитовиднат жлеза също водят до тези промени на ноктите.

Възпалени нокти



Ако видим, че кожата към ноктите наподобява пухкава и малко алена, би трябвало да вземем ограничения, тъй като това се дължи на инфектиране. То поразява съединителната тъкан на кожата.

Свързани публикации.. Как да ускорим растежа на ноктите и да ги подхраним? 0 Химията в лаковете за нокти поврежда здравето ни 0 По-здрави и хубави нокти с кокосово масло 0

Много къси нокти

Много късите и изгризани нокти са знак за невроза, обсесивно-компулсивното разстройство. Много постоянно хората си гризат ноктите на ръцете, в случай че са сложени напрегнат.

Най-добрият метод за попречване на инфекции е поддържането на вярната хигиена на ноктите. Това значи усърдно разчистване всеки ден и по-често миене на ръцете със сапун. Ако видим някаква трансформира, е по-добре да посетим кожен лекар, който ще ни назначи нужните проучвания. Ако се откри общо заболяване, би трябвало първо то да се лекува, след което да се премине към това на ноктите. Ако експертът има подозрение за редовно заболяване, той предписва на пациента да си направи кръвни проучвания.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР