Ноември може и да е отминал като време за бране

...
Ноември може и да е отминал като време за бране
Коментари Харесай

Какви активности да извършим през ноември, преди зимата да настъпи

Ноември може и да е отминал като време за бране на ябълки и тикви, само че към момента има доста занимателни есенни действия, които да вършиме през последния месец на есента. И защото през ноември се стъмва доста по-рано, има още повече аргументи да се вмъкнете в една или две есенни действия, преди да пристигна зимата и празничната тресчица да ви направи прекомерно заети, с цел да вършиме нещо друго. Ето по какъв начин да прекарате свободното си време сами или в компанията на фамилията и приятелитепрез ноември и да извлечете оптималната изгода от есенния сезон.

Започнете да водите дневник

Затворени сте вътре в дъждовен ноемврийски ден? Прекарайте 10 или 15 минути в записване на мислите, възприятията, наблюденията или задачите си. Воденето на дневник е едно от редките занимания, които са по едно и също време продуктивни и релаксиращи; това е превъзходен метод да практикувате деликатен самоанализ в хладния ден.

Ако дрешникът ви е цялостен със остарели, неуместни палта и пуловери, които заемат прекалено много място, е време да оставите настрани нещата, които към този момент не носите, и да ги дарите на някого, който ще им даде втори живот. Въпреки че организациите правят оценка даренията на облекла през цялата година, в никакъв случай няма по-голяма потребност от топли облекла, в сравнение с в края на есента/началото на зимата.

Започнете да пазарувате дарове за празниците

Знаем, че е рано, само че ноември е отлично време да започнете да си проправяте път през големия лист с дарове за празниците. Вероятно се нуждаете от нещо особено за всички - от най-близките членове на фамилията до другари и сътрудници. Колкото по-рано започнете, толкоз по-спокоен ще бъде декември. Намерете дарове за всички тук.

Мариновайте зеленчуци (или консервирайте плодове)

Есента е време за мариноване на зеленчуци, които няма да устоят през зимата. И защото 14 ноември е формален Национален ден на туршията, няма по-подходящ миг да опитате да консервирате или мариновате обичаните си артикули вкъщи.

Направете греяно вино

Любимата ви бутилка вино преди малко получи нов образ за студеното време с помощта на греяното вино. То напряко си проси да бъде изпито, щом се появи мраз - може би към огнището или камината.

Научете нова рецепта

С понижаването на температурите и промяната на листата няма нищо по-хубаво от уютна храна у дома. Сгряващо, пикантно ядене като супата е тъкмо това, от което се нуждаем в хладния ден.

Направете проекти за новогодишната нощ

Ако планирате да заминете - или даже просто да извършите резервация на известно място - по време на новогодишната нощ, започнете (поне) да обмисляте къде да отидете и какво да вършиме. Проучването и предварителното обмисляне са изключително значими, с цел да се подсигурява безвредно пътешестване и също толкоз безвредно престояване. Направете няколко резервации, преди да се е стигнало до запълване на местата и повишение на цените на полетите и хотелите.

Гледайте коледни филми

Никога не е прекомерно рано да започнете да гледате обичаните си коледни и празнични филми. Излъчвайте ги в Netflix, Amazon Prime, Hulu и други или гледайте всичко, което се излъчва онлайн по малкия екран. Поканете няколко другари, пригответе парещ шоколад или есенни коктейли и прекарайте една уютна вечер в гледане на сезонни филми.

Разходка или поход при студено време

Облечете се и се насладете на живописна разходка по локална пътека. Вдишайте свежия, есенно- съвсем зимен въздух и се насладете на последните останки от сменящите се листа.

Направете си тиквени питиета

Класическото еспресо мартини в никакъв случай не излиза от мода. За есенно многообразие пробвайте да добавите малко тиквени подправки към тази съществена напитка.

Запишете защо сте признателни

Заедно като семейство напишете лист с нещата, за които сте признателни. Това освен ще накара вас и децата ви да се настроите за Деня на благодарността, само че и ще бъде сладко увещание да практикувате признателност.

Независимо дали сте на топло край камината у дома, или сте се сгушили край огнището в задния двор, децата ви ще се насладят вправенето намаршмелоу като особено ноемврийско лакомство.

Печене на бисквитки

Печенето на бисквитки в никакъв случай не е неприятна концепция, изключително когато празниците са тъкмо зад ъгъла. Усъвършенствайте играта си с коледни бисквити, като изпробвате нови предписания, украсявате бисквити с децата или просто печете за наслаждение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР