Нобеловата фондация реши да възобнови практиката да кани посланиците на

...
Нобеловата фондация реши да възобнови практиката да кани посланиците на
Коментари Харесай

Говорителят на украинското МВнР Олег Николенко: Да обясняваш ценностите на хуманизма на Русия и Беларус е сизифова задача

Нобеловата фондация реши да възобнови практиката да кани посланиците на Русия и Беларус на церемонията по връчването на Нобеловата премия. Подобно решение се изяснява с желанието да се отстояват полезности даже пред тези страни, които не ги одобряват. Да обясняваш полезностите на хуманизма на русия и беларус е сизифова задача. Усилия, които няма дава доведат до резултат, декларира в публична позиция представителят на украинското Министерство на външните работи Олег Николаенко.

Най-вероятно е, че в деня, когато съветският дипломат ще седи в прекрасен костюм в концертната зала на Стокхолм, съветската войска ще извърши нови военни закононарушения в окупираните украински територии, а съветските ракети ще унищожат следващи жилищни квартали в украинските градове. При такива условия по какъв начин в Кремъл ще възприемат решението на фондацията да се върне към business as usual? Само ще се усилва възприятието за безотговорност и броя на новите закононарушения, прибавя той.
 
Миналата година Нобеловата фондация не предложения съветски и беларуски посланици в отговор на съветската експанзия против Украйна. И до момента в който това продължава, до момента в който милиони украинци страдат от непредизвиканата война, а съветското управление не е осъдено за закононарушенията си, Украйна приканва Организационния комитет  на Нобелова фондация да поддържа интернационалните старания за уединяване на Русия и Беларус, приключва позицията ан украинското Външно министерство.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР