Конференция на либералните демократи: Сър Ед Дейви намеква за следизборна сделка с лейбъристите

...
Но притеснен дали ще обмисли някаква форма на сделка с
Коментари Харесай

Но притеснен дали ще обмисли някаква форма на сделка с лейбъристите, сър Ед изглежда държи опциите си по-отворени, казвайки вместо това, че би не „спекулирайте какво друго може да се случи след изборния ден“.

Политика на живо: Даунинг стрийт многократно отказва да коментира HS2

Въпросът дали либерал-демократите биха искали да се присъединят към коалиция с партията на сър Кийр Стармър или предлагане на по-неофициална подкрепа, ако следващите избори доведат до застой в парламента, беше ключов въпрос по време на годишната им среща в Борнмът - но ръководството продължава да бъде предпазливо, когато се повдига темата.

< p>Запитан дали „категорично“ би изключил всяка формална или неформална сделка с торите, сър Ед каза на Бет Ригби: „Изключих сключването на [сделка] с консерваторите по много добра причина.

< p>„Първо, аз лично съм се борил с консерваторите през целия си живот, взех мястото си от консерваторите, борих се с тях на всеки избори, така че аз и много депутати от либералдемократите винаги сме били против консерваторите.

Lib Dems се подготвят за жилищна битка на конференцията

„И дори в коалицията... ние се борихме с тях всеки ден, аз се борих те са наистина трудни и аз казах, когато станах лидер на либералдемократите, че моята работа е да победя възможно най-много консервативни депутати и за да направя това, логиката е, че няма да върнем консерваторите обратно, след като сме победили толкова много от техните депутати ."

Сър Кийр Стармър каза пред Sky News, че "се стреми към абсолютно мнозинство", но не изключва сделка с либералните демократи.

Надигнат няколко пъти относно това дали лидерът на либерал-демократите ще възприеме различен подход към лейбъристите или не, сър Ед каза: „Освен изключването на коалиция с консерваторите и каквото и да е споразумение с консерваторите, няма да спекулирам какво друго може да се случи.

„Ясно ми е, че трябва да победим много консервативни депутати, за да изберем повече депутати от либералдемократите, и няма да спекулирам какво още може да се случи след изборния ден.“

Прочетете повече:
Бивш министър на Либералните демократи призовава за разследване на HS2
Либералните демократи се отказват от ангажимента да поставят 1 пенс върху данъка върху доходите за обществени услуги

След допълнителни опити за отговор с „да“ или без отговор, той каза, че има „голяма разлика“ между двете опции, добавяйки: „Разликата е, че... консерваторите са в правителството.

„И мисля, че хората в нашата страна никога не са знаели нашата страна се управлява толкова зле [и] консерваторите са толкова разделени [Ние] трябва да отидем и като сме наясно с това, мисля, че това наистина помага на хората да разберат откъде идвам като лидер и откъде идват либералдемократите - искаме да победим възможно най-много консервативни депутати на следващите избори."

Сър Ед ще закрие годишната конференция с речта на лидера си във вторник.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР